ON BEZ DILEMA IMA NAJBOLJI POSAO NA SVETU! Danju pliva u kristalnom moru, noću gleda u zvezde, u društvu SVETSKIH FACA! (VIDEO)
Foto: Facebook / Mike Dalley

to je život!

ON BEZ DILEMA IMA NAJBOLJI POSAO NA SVETU! Danju pliva u kristalnom moru, noću gleda u zvezde, u društvu SVETSKIH FACA! (VIDEO)

Rodio se pod srećnom zvezdom

Objavljeno:

Možete li zamisliti da živite u luksuznom letovalištu na Maldivima, provodite dane plivajući u kristalno čistom moru i šećući belim peščanim plažama, a noći gledajući u zvezde, često u društvu velikih holivudskih zvezda?

Upravo tako živi astronom Majk Deli, svestan da ima najbolji posao na svetu.

"Još uvek se moram uštipnuti da proverim nije li to sve samo san", uz smešak je komentarisao za news.com.au 36-godišnji Australijanac.

Majk je potekao iz predgrađa Brizbejna i na fakultetu je studirao sve i svašta, od fizike i psihologije do menadžmenta i vinarstva, dok nije došao do zaključka da ukoliko mora imati posao i raditi do kraja života, tada mora pronaći nešto što će mu biti zabavno.

Životna prilika ukazala mu se prošle godine kada je naletio na oglas odmarališta Soneva na Maldivima, gde su tražili astronoma koji će tamo doći živeti i raditi. Prijavio se i nakon kruga razgovora dobio je "posao snova".

Soneva svojim dobrostojećim gostima nudi "igralište za odrasle". Gosti se vodenim toboganima spuštaju iz svojih luksuznih vila pravo u okean, nošenje cipela nije prihvatljivo, za razliku od aktivnosti kao što su piknik na pustim ostrvima, pijuckanje šampanjca na jahtama u društvu delfina, uživanje u bezbrojnim vrstama besplatnog sladoleda i "čokoladnim sobama" u stilu Willyja Wonke.

Dok danju pliva, roni, surfuje i uživa u svim čarima prekrasnog karipskog ostrvlja, noći su rezervisane za posmatranje zvezda, i to često u društvu - zvezda! Naime, Majk Deli u opisu posla ima pokazivanje zvezda gostima luksuznog letovališta, a među njima su bili Madona, Bred Pit, Gvinet Paltrou, Kejt Vinslet.

Majk nerado govori o imenima, ali se ipak prisetio večere na jahti s glumcem Lukom Evansom. "Zamislite noć u kojoj završite u razgovoru s Lukom Evansom na temu koju obojica volite (astronomija, dakako) dok delite jelo i vino i gledate u hiljade zvezda plutajući među ostrvima na jahti vrednoj nekoliko milijiona dolara? To je moj posao!", kaže on.

(Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.