MAJKU OPTUŽILI DA ZLOSTAVLJA BEBU: Pogledajte snimak i recite nam šta vi mislite (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Crystal Vlogs & More

bušenje ušiju, da ili ne

MAJKU OPTUŽILI DA ZLOSTAVLJA BEBU: Pogledajte snimak i recite nam šta vi mislite (VIDEO)

Je li plakala? Da, koju sekundu. No, žalim li za tom odlukom? Ne. Moja kćer voli svoje naušnice i puno je lakše probušiti uši dok je još beba, nego jednom kad odraste

Objavljeno:

Nedavno podeljen video četveromesečne bebe koju je mama odvela na bušenje ušiju ponovo je otvorio često raspravljanu temu o bušenju ušiju kod male dece.

U videu koji kruži internetom, četveromesečna beba kojoj buše uši, očito je uznemirena dok sedi u maminom krilu.

Otkako se video proširio društvenim mrežama, ponovno su se otvorila pitanja o bušenju uši kod male dece.

Većina roditelja se slaže da se detetu ne bi trebalo bušiti uši, posebno ako je vidno uznemireno i uplašeno. S druge strane, mama četveromesečne devojčice, Rebeka Muson – čvrsto brani svoju odluku.

- Je li plakala? Da, koju sekundu. No, žalim li za tom odlukom? Ne. Moja kćer voli svoje naušnice i puno je lakše probušiti uši dok je još beba, nego jednom kad odraste - rekla je Rebeka.

Nakon što je primila mnogo komentara da bušenjem uši zlostavlja svoje dete, Rebeka je rekla:

- Zaista ne znam kako bi se ovo moglo opisati kao zlostavljanje deteta. Bolelo ju je na sekundu i to je bilo to. Po društvenim mrežama, svi opisuju bušenje ušiju kao zlostavljanje deteta, a nijedna osoba uživo nije mi rekla ništa negativno, naprotiv, naslušala sam se samo lepih komentara.

O bušenju ušiju puno se raspravljalo, a na kraju krajeva, ova odluka je na roditeljima. Međutim, većina stručnjaka savetuje roditelje da ovu odluku ipak donesu kada dete bude malo starije, a najvažnije od svega je da bušenje uši odradi profesionalna osoba i da se koriste sterilni instrumenti, što nam je objasnila i pedijatar Alemka Jaklin Kekez:

-Teško je reći kad je pravo vreme za bušenje, no najvažnije je da se koriste sterilni instrumenti kako ne bi došlo do infekcije, a da se spreči prenos hepatitisa C. Takođe, treba paziti da se mesto uboda sekundarno ne inficira; nije loše staviti dezinficijens koji se sme koristiti kod dece.

(Espreso.co.rs/Zelenaucionica.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.