VAŠA BEBA MORA DA UMRE! Sud je ovim mladim roditeljima izrekao NAJJEZIVIJU presudu ikada (FOTO)
Foto: Facebook

strašno!

VAŠA BEBA MORA DA UMRE! Sud je ovim mladim roditeljima izrekao NAJJEZIVIJU presudu ikada (FOTO)

Prvo je sud u Velikoj Britaniji presudio u korist lekara, a roditelji su onda pravdu potražili u Strazburu

Objavljeno:

Čarli Gard rođen je u avgustu prošle godine kao zdrav dečak. Roditelji Koni i Kris su bili presrećni zbog prinove, ali nakon osam nedelja počeli su problemi. Beba je odjednom počela da slabi, a kada su ga odveli kod lekara ustanovljeno je da Čarli ima redak genetski poremećaj, zbog kojeg mu mišići slabe, a mozak trpi velika oštećenja.

Mali Čarli sada ima 11 meseci, a više od pola svog života priključen je na aparate zahvaljujući kojima i dalje živi. Lekari u Londonu su rekli da za ovog mališana leka nema i da je najbolje da se isključe aparati kako se dete ne bi mučilo. Međutim, roditelji dečaka Koni i Kris se sa ovim nisu slagali i počeli su da se sude sa bolnicom.

Prvo je sud u Velikoj Britaniji presudio u korist lekara, a roditelji su onda pravdu potražili u Strazburu.

- Ne možemo da dopustimo da naša beba umre, ako postoji nešto što joj može pomoći. Nećemo ga se odreći bez obzira na sve. Zaslužuje šansu i život kao i svi drugi ljudi - poručili su roditelji nakon odluke suda u Londonu.

Koni i Kris nisu dobili podršku ni u Strazburu. Evropski sud za ljudska prava potvrdio je odluku britanskog suda i odlučio da se malenom Čarliju isključe aparati.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.