SVAKA ČAST DEČKO! Preživeo je transplantaciju srca, pa zaplesao u bolničkom krevetu (VIDEO)
Foto: Facebook / Charawn Hunter

car!

SVAKA ČAST DEČKO! Preživeo je transplantaciju srca, pa zaplesao u bolničkom krevetu (VIDEO)

Petnaestogodišnjem Amaru Holu izvršena je transplantacija srca, a samo šest dana kasnije uspešnu operaciju proslavio je pobedničkim plesom iz bolničog kreveta. Video-snimak je objavljen na društvenim mrežama i izazvao je neverovatnu pažnju javnosti

Objavljeno:

Hol je rođen sa srčanom manom i bila mu je neophodna transplantacija srca. Još sa dve godine njemu su izvršene čak tri operacije srca. - Svih ovih godina bio je pravi borac. Bio je pozitivan sve ovo vreme - izjavila je njegova majka Džoakina Hol. Narednih trinaest godina uspevao je normalno da funkcioniše, ali su se stvari krajem prošle godine pogoršale. Lekari su mu saopštili da je njegovo srce počelo da "propada". - Pogledao me je tada i rekao: 'Čega se plašiš? Ovo je moje vreme. To mora da se reši - ispričala je njegova mama. Od decembra prošle godine Amari u bolnici čeka na transplantaciju srca. To su bili dugi dani za njega. Najviše su mu nedostajali prijatelji i škola, rekla je Džoakina. Nekoliko meseci kasnije, pojavio se donor i lekari su počeli da ga pripremaju za operaciju. Svega šest dana nakon operacije, Amari se ponovo osećao dobro, što dokazuje i snimak koji je napravljen u bolničkoj sobi.

Njegovom plesu pridružile su se i bolničarke koje su brinule o njemu. Video-snimak koji je pregledan preko šest miliona puta objavila je njegova tetka u želji da poveća svest o bitnosti doniranja organa.

(Espreso.co.rs / CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.