PRAVI LAVIRINT: Vozači plaču od muke na ovoj petlji! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

NOĆNA MORA KINEZA

PRAVI LAVIRINT: Vozači plaču od muke na ovoj petlji! (FOTO) (VIDEO)

Na petlji se nalazi najmanje 15 "izlaza" koji omogućavaju da vozila predju sa jednog nivoa na drugi, u osam smerova, prema podacima objavljenim na zvaničnoj veb stranici opštine, navodi francuska agencija

Objavljeno:

Novotvorena petlja na pet nivoa na autoputu na periferiji grada Čongćinga, prostrane metropole u jugozapadnoj Kini, dovodi vozače do suza.

Oni se osećaju izgubljeno u betonskom lavirintu nalik na tanjir špageta, piše agencija Frans pres.

Nakon osam godina izgradnje, prošle nedelje je otvorena saobraćajna petlja Huangdjuevana na pet nivoa, a na najvišem "spratu" atomobilska traka lebdi na visini od 37 metara iznad zemlje.

OTKRIVENA NOVA NAJVRELIJA PLANETA: Slična je Jupiteru, ali je zbog jednog detalja ZBUNILA sve naučnike sveta (VIDEO) Na petlji se nalazi najmanje 15 "izlaza" koji omogućavaju da vozila predju sa jednog nivoa na drugi, u osam smerova, prema podacima objavljenim na zvaničnoj veb stranici opštine, navodi francuska agencija.

Jedan zvaničnik iz Odbora za urbanizam i izgradnju Čongćinga rekao je novinskoj agenciji Sinhua da je tako kompleksni dizajn bio potreban radi povezivanja centra grada, aerodroma i autoputa, pri čemu svaki "izlaz" na petlji vodi u drugu gradsku zonu. Ova navigacijska "noćna mora" je zapalila internet, dodaje Frans pres, i prenosi poruku jednog korisnika društvene mreže Veibo koji je napisao: "Ako propustite izlaz, stići ćete u Čongćing jedan dan kasnije".

Nasuprot njemu, drugi vozač je napisao da je "Huangdjuevan, legendarni most sa osam smerova i pet spratova: prešao sam ga bez GPS-a i nisam se izgubio!".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.