PROJEKAT ŽIVOTA: Obnavljali su prašumu 26 godina, 300 hektara zemlje i danas je prava oaza! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Great Big Story

LJUBAV PREMA PRIRODI

PROJEKAT ŽIVOTA: Obnavljali su prašumu 26 godina, 300 hektara zemlje i danas je prava oaza! (FOTO) (VIDEO)

Sai Sanctuary se nalazi u Kodagu distriktu koji je toko sedamdesetih godina prošao kroz značajan gubitak šume od čak 86 odsto

Objavljeno:

Pamela Gale Malhotra i njen suprug Anil Malhotra su vlasnici Sai Sanctuary, jedino privatno svetilište u divljini. Ono se nalazi u Indiji a par je 1991. godine počeo sa obnavljanjem prašume kako bi se očovao život svih vrsta u divljini.

Danas, 26 godina kasnije, Sai Sanctuary pokriva više od 300 hektara divljine i predstavlja dom za preko 200 ugroženih vrsta, kako biljaka tako i životinja.

Ovde su utočište pronašli i azijski slon i Bengalski tigar, a ovo područje je pretrpelo značajan gubitak šume u poslednjih dve decenije.

LJUBAV NA DALJINU: Svojim fotkama su objasnili kako su uvek zajedno! (FOTO)

- Kada smo prvi put došli ovde, veći deo zemlje koju smo kupili bio je napušten. To su bila napuštena polja pirinča i kafe i aromatičnih začina, ali i delovi na kojima se nekada nalazila šuma. Bilo je potrebno mnogo energije i rada poslednjih godina da se ova priroda povrati - rekla je Pamela.

foto: Printscreen/Youtube/Great Big Story

Sai Sanctuary se nalazi u Kodagu distriktu koji je toko sedamdesetih godina prošao kroz značajan gubitak šume od čak 86 odsto. Danas se taj procenat samnjio na 16 odsto, a Pamela je objasnila da je ovo imalo katastrofalne posledice na padavine i snabdevanje vodom, ne samo u ovom distriktu već i u južnom delu Indije.

foto: Printscreen/Youtube/Great Big Story

Možemo slobodno da kažemo da je ovaj par radio na vraćanju prirodnog staništa i šuma koje su tu da zaštite brojne životinjske vrste. Za uzvrat životinje održavaju šumu zdravom.

foto: Printscreen/Youtube/Great Big Story

- Kada pogledam kako danas izgleda sve, mogu slobodno da kažem da osećam veliku sreću i zadovoljstvo. Nikada se u životu nisam ovako osećala, ovo je najbolja stvar koju sam uradila u životu - dodala je Pamela.

(Espreso.co.rs / Bored Panda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.