Doktor zvani smrt: Napisao je priručnik o samoubistvu, a sada prodaje pakete za eutanaziju! (FOTO)
Foto: Profimedia

DOSTOJANSTVENA SMRT

Doktor zvani smrt: Napisao je priručnik o samoubistvu, a sada prodaje pakete za eutanaziju! (FOTO)

Ipak, kako se navodi u stranim medijima, Nitschke kaže da želi da pomogne svakome ko želi mirno da okonča život, uključujući "depresivne ljude, nemoćne starce i tinejdžere"
Objavljeno:

Iako je u Velikoj Britaniji eutanazija zabranjena, Philip Nitschke svoj paket s pripravcima prodaje već tri godine i reklamira ga kao "brz i legalan način da si osigurate mirnu smrt", piše Daily Mail.

Nitschke je entuzijasta za craft pivo, ali i strastveni zagovornik za prava na dostojnu smrt pa tako na stranicama svoje pivare prodaje pakete za eutanaziju po ceni od 36.540 dinara.

Ujedno je napisao priručnik u kojem opisuje kako se ubiti, a dostupno je na internetu. Nitschke veruje kako je dostojanstvena i mirna smrt pravo svakog odraslog čoveka.

Pakujte kofere: Selo u Italiji nudi 2.000 evra svakome ko dođe da živi kod njih!

Naravno, u svom zagovaranju tih prava naišao je i na žestoke protivnike jer smatraju kako bi osetljivi pojedinci mogli da posegnu za paketom umesto za pomoći.

Ipak, kako se navodi u stranim medijima, Nitschke kaže da želi da pomogne svakome ko želi mirno da okonča život, uključujući "depresivne ljude, nemoćne starce i tinejdžere".

Prije 20 godina osnovao je organizaciju Exit International koja promoviše pravo na dostojnu smrt.

(Espreso.co.rs / Vijesti.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.