POJAVILA SE NOVA DROGA 10 PUTA OPASNIJA OD HEROINA: Ostavlja plikove po celom telu!
Foto: Wikimedia

Oprez!

POJAVILA SE NOVA DROGA 10 PUTA OPASNIJA OD HEROINA: Ostavlja plikove po celom telu!

Ova nova vrsta specifična je po svom obliku i mirisu, naime, miriše na jagode i izgleda kao žvakaća guma ili gumena bombona, a postoje čak i čokoladne varijante
Objavljeno: 12:06h

Na ilegalnom tržištu pojavila se još jedna nova sintetička droga. Ova nova vrsta specifična je po svom obliku i mirisu, naime, miriše na jagode i izgleda kao žvakaća guma ili gumena bombona, a postoje čak i čokoladne varijante.

Zbog ove sličnosti sa slatkišima, naročito moraju biti na oprezu roditelji male dece.

Zapadna Evropa već neko vreme zna za novi oblik kristalnog meta, podvrste amfetamina, naročito ozloglašene po tome što spada u jedan od najružnijih i najbržih načina za umiranje. Poslednjih godina je, međutim, sve popularniji u zemljama Evropske unije i SAD.

Ovaj prah izgleda poput sićušnih kristala, zbog čega se i naziva "ice" (led). Može se konzumirati oralno, ušmrkavanjem, pušenjem ili čak introvenozno, usled čega ekstremno snažno aktivira moždane supstance koje izazivaju osećaj zadovoljstva, pa se javlja snažna psihička i fizička zavisnost.

Proizvodnja je u osnovi veoma jednostavna, zbog čega se proizvodi u kojekakvim divljim laboratorijama. Gram ove droge košta oko 70 evra.

Nova droga deluje veoma naglo, zbog čega je puno opasnija čak i od kokaina i heroina. Zavisnik vrlo brzo dobija znake propadanja - jezive ekceme i plikove po celom telu.

(Espreso.co.rs / Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.