17 najjačih alkoholnih pića na svetu! DA LI BISTE SMELI DA IH PROBATE? (FOTO)
Foto: Stock

Vatrena voda

17 najjačih alkoholnih pića na svetu! DA LI BISTE SMELI DA IH PROBATE? (FOTO)

Ako volite alkoholna pića sigurno će vas zaintrigirati da probate neko od najjačih na svetu. No, ne preterujte jer će vas neka od njih spržiti i grlo i jetru

Objavljeno: 16:35h

Koje je najjače alkoholno piće koje ste probali? Ako mislite da je čičina rakija ili nešto slično spremljeno u Srbiji "baš jako", onda ste u velikoj zabludi. Štaviše, pića koja se prave kod nas "nisu ni do kolena" onim najmoćnijim "vatrenim vodama" koje se prave u svetu.

Predstavljamo vam pića koja bukvalno obaraju sa nogu, a neka od njih su toliko jaka da na etiketama stoje ozbiljna upozorenja onima kojih imaju nameru da ih okuse.

17. Grappa, 60% alkohola (Italija)

foto: www.nardini.it

Grapa je zapravo italijanska lozovača. Pravi se na bazi komine grožđa, ima prepoznatljiv miris, a njena jačina se obično kreće od 35-60% alkohola. Zanimljivo je da je isprva ovo piće pravljeno kako bi se iskoristili ostaci od muljanja grožđa - semenke i opna.

16. Clarke’s court spicy rum, 69% alkohola (Grenada)

Ovo piće dolazi iz jedne od najvećih fabrika za proizvodnju ruma na Grenadi. Osim velike jačine ovaj rum je poznatiji po svom epitetu "spicy" (začinjen). Kako i ne bi kad sadrži sve ovo: karanfilić, muskatni orašćić, beli biber i cimet. Ako neko voli ove mirisne arome i alkohol, eto savršene kombinacije za njega.

15. King of spirits absinthe, 70% alkohola (Češka)

Ovom "kralju alkohola" moć daje tujon - organsko jedinjenje koje se stvara u biljci veliki pelin (zabranjen za uzgajanje u SAD). Upravo on je krivac za probleme koji su se javili kod svih koji su previše trošili piće koje je popularnost steklo u 19.veku. Simptomi su bili nesanica, halucinacije i grčevi. Ni danas nije mnogo drugačije; fanovi apsinta tvrde da od njega "jasnije vide boje, da im je dah bolji, a um izoštreniji".

14. Sierra tequila silver, 75% alkohola (Meksiko)

Deluje simpatično sa šeširićem kao čepom, ali, amigosi, ovo čudo izuva iz čizama. U pitanju je čista tekila koja je "odležala" neko vreme. Ima punu, voćno-osvežavajuću aromu koja se dodatno može obogatiti različitim dodacima kao što su čili, zelena jabuka, ananas, vanila, karamel ili druge travke.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.