HODALA 24 SATA BEZ PRESTANKA: Pešice stigla do Južnog pola! (VIDEO)
Foto: Profimedia

krenula sa antarktika

HODALA 24 SATA BEZ PRESTANKA: Pešice stigla do Južnog pola! (VIDEO)

Ona se bavi organizovanjem krstarenja po polarnim regionima i pasionirana je ljubiteljka speleologije
Objavljeno:

Poljakinja Malgorzata Vojtačka (51) uspela je da stigne do Južnog pola pešice pošto je 69 dana sama hodala do cilja, bez ikakve pomoći sa strane, preneli su danas mediji u Poljskoj.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Poljakinja rodom iz Vroclava, prva je žena iz Poljske koja je ostvarila takav pohod, sledeći Francuskinju Lorans de la Ferijer koja je taj svetski rekord postigla 1997. godine.

Sat koji najavljuje KRAJ ČOVEČANSTVA pomeren dva minuta UNAPRED! (VIDEO) Malgorzata Vojtačka je, kao i Francuskinja, hodala na skijama 1.300 kilometara vukući na sankama opremu, šator i hranu, preko prevoja visine do 2.700 metara da bi stigla na Južni pol nadmorske visine od 2.835 metara. Poljakinja je krenula sa zapadne strane Antarktika, prelazeći dnevno po 20 kilometara, osim kada je vreme bilo loše - jak vetar koji joj je usporavao hodanje. Poslednjih 100 kilometara su bili posebno naporni jer je smanjila vreme za spavanje i na kraju je hodala bez prekida 24 sata.

Imala je dogovor s jednim američkim avijatičarem koji ju je upozorio da ne neće moći dugo da je čeka. - Život je lep. Vredelo je - rekla je ona po dolasku na cilj. Ta Poljakinja se bavi organizovanjem krstarenja po polarnim regionima i pasionirana je ljubiteljka speleologije.

Bonus video: Zbog ovoga ćete JEDVA ČEKATI DA PLJUSNE KIŠA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.