"SMRT DEVOJČICE BILA BI TRAGEDIJA": Borut Pahor traži istragu zbog incidenta u reci Dragonji
Incident, Foto: Printscreen/Facebook/Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper

slovenački predsednik

"SMRT DEVOJČICE BILA BI TRAGEDIJA": Borut Pahor traži istragu zbog incidenta u reci Dragonji

Taj slučaj treba brižljivo istražiti i utvrditi da li je nešto bilo napravljeno kako nije trebalo

Objavljeno:

Slovenački predsednik Borut Pahor izrazio je u petak žaljenje zbog nesreće turske izbegličke porodice koja je nastradala prilikom pokušaja ulaska u Sloveniju preko reke Dragonje, te je pozvao da se slučaj istraži.

Policija je iz nabujale reke Dragonje kod hrvatsko-slovenačke granice uspela da spasi tursku državljanku, a u toku je traganje za desetogodišnjom devojčicom za koju se pretpostavlja da ju je odvukla rečna struja. Vest je sa slovenačke strane objavila Uprava za zaštitu i spasavanje, a potom su se mediji pozivali na policijsku upravu Koper.

Kako je objavila slovenačka policija, turska državljanka je pokušala da pređe reku s troje dece pri čemu je najmlađe dete, koje je imala na ramenima, odnela struja, dok je dvoje dece uspelo doći na slovenačku stranu. Oni su kasnije vraćeni u Hrvatsku.

- Smrt devojčice bila bi tragedija. Taj slučaj treba brižljivo istražiti i utvrditi da li je nešto bilo napravljeno kako nije trebalo. I ako je nešto bilo pogrešno, trebalo bi utvrditi ko je za to odgovoran - kazao je Pahor u izjavi za slovenačku televiziju.

Slovenački policajci su tokom noći, uz pomoć pasa, pretražili područje uz Dragonju, ali devojčicu nisu našli pa je potraga jutros nastavljena.

Bonus video:

04:40

BRZE VESTI 10.12.2021. 13:55

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.