HITNO! Stejt department pozvao Amerikance da ODMAH napuste RUSIJU
Ilustracija, Foto: Profimedia

SAOPŠTENJE

HITNO! Stejt department pozvao Amerikance da ODMAH napuste RUSIJU

Oglasili se...

Objavljeno: 15:52h

Američki Stejt department je pozvao američke državljane u Rusiji da hitno napuste tu zemlju, javlja AFP.

SAD su urgirale svoje građane da izbegavaju da putuju u Rusiju zbog aktuelne invazije na Ukrajinu, "potencijalnog uznemiravanja" i ograničene sposobnosti ambasade da im obezbedi pomoć, naveo je Stejt department.

"Ne putujte u Rusiju zbog neisprovociranog i neopravdanog napada ruskih vojnih snaga u Ukrajini, potencijalnog uznemiravanja američkih građana od strane ruskih vladinih bezbednosnih zvaničnika, te ograničene sposobnosti ambasade da pomogne američkim državljanim a u Rusiji, kovida-19 i povezanih restrikcija za ulaz (u zemlju), terorizma, ograničenih letova u i van Rusije i proizvoljnog sprovođenja lokalnog zakona", navodi se u saopštenju koje je preneo "Sputnjik".

SAD su ranije danas blokirale Amerikancima bilo kakve poslove koji uključuju rusku centralnu banku i uvele su sankcije ključnoj ustanovi Ruskom suverenom fondu, saopštilo je ministarstvo finansija u Vašingtonu.

Sankcije su takođe usmerene na ruski Fond nacionalnog bogatstva i ministarstvo finansija Ruske Federacije, navodi se u zvaničnom saopštenju, prenosi Rojters.

Danas je peti dan od kada je počela ruska agresija na Ukrajinu, nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio u četvrtak ujutro "početak specijalne vojne akcije". Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio je danas od Evropske unije hitan prijem te pozvao ruske vojnike da dezertiraju. Danas su u Belorusiji održani pregovori dve sukobljene strane.

Sve o ukrajinskoj krizi pratite UŽIVO NA NAŠEM BLOGU.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.