DRAMATIČNI SNIMCI NAPADA HELIKOPTERIMA: Najmanje 20 letelica učestvovalo, META bio aerodrom kod Kijeva? (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Twitter/@TadeuszGiczan

meštani snimili

DRAMATIČNI SNIMCI NAPADA HELIKOPTERIMA: Najmanje 20 letelica učestvovalo, META bio aerodrom kod Kijeva? (VIDEO)

Putin je napao Ukrajinu, a jedna od akcija koju su ukrajinski zvaničnici potvrdili je napad helikopterom u blizini Hostomela u Кijevskoj oblasti

Objavljeno:

Ruska ofanziva na Ukrajinu koja je počela u noći između srede i četvrtka odigrala se munjevitom brzinom. Širom zemlje borbe i dalje traju, pa je teško nezavisno potvrditi neke od vojnih operacija koje se trenutno odvijaju u Ukrajini.

Putin je napao Ukrajinu, a jedna od akcija koju su ukrajinski zvaničnici potvrdili je napad helikopterom u blizini Hostomela u Кijevskoj oblasti.

Na snimcima se vide helikopteri Mi-8 i Кa-52 koji su doleteli iz pravca Belorusije da bi zauzeli aerodrom blizu Кijeva, glavnog grada Ukrajine.

Najmanje 20 letelica je učestvovalo u napadu, koji su meštani na licu mesta snimili iz više različitih uglova.

Najmanje jedan od helikoptera je oboren protivvazdušnom vatrom, a njegov pilot je navodno zarobljen, prenosi "Gardijan".

Rob Li, viši analitičar Instituta za spoljnu politiku, rekao je da su ruske trupe verovatno pokušavale da zauzmu aerodrom dok su se spremale da zauzmu Кijev.

U međuvremenu, pet osoba je poginulo kada je oboren ukrajinski avion. Savetnik ukrajinskog predsednika izjavio je da Kijev strahuje da će ruski padobranci biti ubačeni u Ukrajinu i pokušati da zauzmu vladino sedište u Kijevu, javio je Rojters.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.