"RUSIJA JE UČINILA SVE DA TENZIJE U DONBASU REŠI MIRNIM PUTEM": Putin na sednici Saveta Bezbednosti
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

VANREDNA SEDNICA

"RUSIJA JE UČINILA SVE DA TENZIJE U DONBASU REŠI MIRNIM PUTEM": Putin na sednici Saveta Bezbednosti

Predsednik Rusije je rekao da na sastanku Saveta bezbednosti treba da bude odlučeno šta sledeće treba da se uradi u Donbasu, u skladu sa trenutnom situacijom

Objavljeno: 15:53h

Predsednik Rusije Vladimir Putin predsedava vanrednom sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost. Putin je rekao da je Rusija učinila sve da tenzije u Donbasu reše mirnim putem.

Predsednik Rusije je rekao da na sastanku Saveta bezbednosti treba da bude odlučeno šta sledeće treba da se uradi u Donbasu, u skladu sa trenutnom situacijom.

- Rusija je pojačala svoj rad sa Sjedinjenim Državama i NATO-om kako bi obezbedila uspešan razvoj i bezbednost bez konfrontacije. Poslednjih meseci intenzivirali smo rad sa našim glavnim partnerima u Vašingtonu i NATO-u kako bismo se konačno dogovorili oko ovih bezbednosnih mera i obezbedili miran i prosperitetan razvoj zemlje u mirnim uslovima. Za nas to je zadatak broj jedan, prioritet naše zemlje, a ne konfrontacija, već obezbeđivanje bezbednosti i uslova za razvoj - rekao je Putin na sednici Saveta bezbednosti.

1 / 4 Foto: Profimedia

Predsednik je napomenuo da je neophodno razumeti realnost u kojoj živimo.

Putin je rekao da mogući moratorijum na prijem Ukrajine u NATO nije ustupak, već "jednostavno sprovođenje planova Zapada da Kijev pripremi za predstojeći ulazak u alijansu".

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.