Amerika ne odustaje: Prebrojavanje glasova u Mičigenu, Pensilvanija čeka sud!
Foto: Reuter

uložene žalbe

Amerika ne odustaje: Prebrojavanje glasova u Mičigenu, Pensilvanija čeka sud!

U Pensilvaniji Tramp ima prednost od 47.750 glasova od šest miliona glasova, što je manje od 0,5 odsto koliko je potrebno da bi se automatski pokrenulo novo prebrojavanje glasova
Objavljeno:

Prebrojavanje glasova sa američkih predsedničkih izbora u saveznoj državi Mičigen prošireno je na najveći okrug koji obuhvata Detroit.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Za novo brojanje glasova u Pensilvaniji čeka na odluku federalnog suda.

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp odneo je tesnu pobedu u te dve države i Viskonsinu, posle čega je kandidatkinja zelenih Džil Stajn pokrenula proceduru za novo brojanje glasova.

NAMAGARČILI IH TOTALNO: Banda kriminalaca deset godina vodila lažnu ambasadu SAD!

Nezavisni kandidat Roke de la Fuente je tražio novo brojanje u Nevadi, gde je pobedila kandidatkinja demokrata Hilari Klinton.

foto: Reuters / Carlos Barria

Novo brojanje glasova u Viskonsinu je počelo u četvrtak i do juče je šest okruga završilo rad bez promene u razlici od oko 22.000 glasova između Trampa i Klinton. Oba kandidata su u prebrojavanju izgubila 20 glasova.

foto: Reuters

U Mičigenu je razlika 10.700 glasova ili oko 0,2 odsto. U Pensilvaniji Tramp ima prednost od 47.750 glasova od šest miliona glasova, što je manje od 0,5 odsto koliko je potrebno da bi se automatski pokrenulo novo prebrojavanje glasova, pa je Džil Stajn podnela žalbu federalnom sudu koji treba da odobri novo brojanje glasova.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.