HARISOVA U OPASNOSTI! Bila je blizu BOMBE u VAŠINGTONU, srećom ostala NEPOVREĐENA!
Kamala Haris, Foto: Profimedia

KAMALA HARIS

HARISOVA U OPASNOSTI! Bila je blizu BOMBE u VAŠINGTONU, srećom ostala NEPOVREĐENA!

Lokacija Harisove tokom nasilja 6. januara nije bila poznata, jer se nalazila u oblasti Kapitol Hila i ranije tog dana bila je u zgradi na tajnom brifingu

Objavljeno:

Potpredsednica SAD Kamala Haris bila je jedna od mnogih demokrata koja je bila fizički prisutna u sedištu Nacionalnog komiteta Demokratske stranke u Vašingtonu 6. januara 2021. godine gde je kasnije otkrivena prljava bomba.

Tadašnja buduća potpredsednica se vozio u krugu od nekoliko metara od još neotkrivene naprave ujutru 6. januara, objavio je CNN izveštaj u ponedeljak, dodatno naglašavajući opasnost sa kojom su se američki lideri suočili dok su se odvijali šokantni događaji od 6. januara.

Bombe u cevima koje su otkrivene ispred sedišta dve glavne američke političke stranke na dan pobune na Kapitolu ostaju jedna od najvećih nerazjašnjenih misterija 6. januara. Video snimak koji je objavio FBI pokazuje kako neidentifikovana osoba ostavlja dva uređaja ispred zgrade na dve lokacije 5. januara uveče, što je dovelo do ozbiljnih pitanja o tome koliko je nasilja sledećeg dana planirano unapred.

Iako uređaji nisu eksplodirali i niko nije povređen tokom njihovog uklanjanja, odgovor na dve lokacije je ipak poslužio da se razvuku resursi za sprovođenje zakona širom grada Vašingtona, dok su Trampove pristalice silazile na Kapitol sa namerom da zaustave mirno prebacivanje moći.

CNN izveštava da je Harisova „evakuisana alternativnim putem daleko od bombe” otprilike sedam minuta pre nego što je američka policija započela istragu o uređaju u sedištu DNC-a, koji se nalazi samo nekoliko blokova južno od Kapitola. Tajna služba je odbila da komentariše situaciju, tipičnu za ovakve istrage.

Lokacija Harisove tokom nasilja 6. januara nije bila poznata, jer se nalazila u oblasti Kapitol Hila i ranije tog dana bila je u zgradi na tajnom brifingu.

„Bila sam ovde u Kapitolu tog jutra, na poverljivom saslušanju sa kolegama članovima Senatskog obaveštajnog odbora“, rekla je ona tokom obraćanja povodom obeležavanja godinu dana od napada ranije ovog meseca.

Pretnja bombom u DNC-u proglašena je jasnom tek skoro u 17 sati, više od dva sata nakon što je potpredsednik Majk Pens evakuisan sa senata dok su izgrednici upali u kompleks Kapitola.

Zvaničnici FBI tek treba da imenuju osumnjičenog u istrazi o bombi, dok je stotine učesnika nereda i onih koji su osumnjičeni za takva krivična dela bili suočeni sa krivičnom gonjenjem tokom 2021. i 2022. godine.

Bonus video:

05:29

BRZE VESTI 31.01.2022. 17.55

(Espreso/Independent)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.