NIŠTA OD POMIRENJA! Obama nikog ne šalje na sahranu Kastra! (FOTO)
Foto: Reuter

i dalje postoje razlike!

NIŠTA OD POMIRENJA! Obama nikog ne šalje na sahranu Kastra! (FOTO)

Velika ceremonija u prisustvu stranih zvaničnika predviđena je za večeras po lokalnom vremenu na Trgu revolucije u Havani
Objavljeno: 10:23h

Američki predsednik Barak Obama neće poslati zvaničnu delegaciju na sahranu bivšeg kubanskog predsednika Fidela Kastra, rekao je njegov portparol.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Predsednik je odlučio da ne pošalje predsedničku delegaciju, rekao je Džoš Ernest i dodao da će ceremonijama prisustvovati Ben Rouds, Obamin savetnik koji je vodio tajne pregovore o približavanju s Kubom, kao i Džefri DeLaurentis, novi ambasador SAD u Havani.

DVA UZROKA PADA AVIONA: Kvar na motoru ili nedostatak goriva, potvrđeno da nije goreo u vazduhu!

Upitan da objasni dvoznačnu izjavu da neće biti predsedničke delegacije u strogom smislu reči a da će ta dva zvaničnika predstavljati SAD, Džoš Ernest je objasnio komplikovanim odnosima dve zemlje, navodeći posebno zabrinutost Vašingtona oko ljudskih prava na Kubi.

foto: Beta

- Mislili smo da je to dobar način za SAD da pokažu angažovanost prema vezama okrenutim ka budućnosti s kubanskim narodom, istovremeno uviđajući razlike koje još postoje između naše dve zemlje, dodao on. Velika ceremonija u prisustvu stranih zvaničnika predviđena je za večeras po lokalnom vremenu na Trgu revolucije u Havani. Sahrani posmrtnih ostataka Fidela Kastra u nedelju u Santijagu de Kubi, na istoku zemlje, prisustvovaće manja grupa zvanica. Američka vlada objavila je ranije da ni predsednik ni potpredsednik SAD neće prisustvovati sahrani oca kubanske revolucije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.