PUTINOVA ČISTKA: Svi akademici u Kremlju, FSB-u i MUP-u su OTPUŠTENI!
Foto: Profimedia

sopstvena želja

PUTINOVA ČISTKA: Svi akademici u Kremlju, FSB-u i MUP-u su OTPUŠTENI!

Pres-sekretar predsednika Dmitrij Peskov potvrdno je odgovorio na pitanje da li je njihova smena sa funkcija povezana sa izborom u RAN
Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti jedan broj činovnika predsedničke administracije, FSB, Ministarstva odbrane i MUP-a, izjavio je Dmitrij Peskov.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Predsednik Rusije Vladimir Putin razrešio je dužnosti zamenika ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Savenkova, načelnika glavne vojno-medicinske uprave Ministarstva odbrane Aleksandra Fisuna i načelnika uprave za registracije i arhivske fondove FSB Vasilija Hristoforova, navodi se na sajtu Kremlja.

I SEVERNA KOREJA PATI: Kim Džong Un naredio trodnevnu žalost zbog smrti heroja Kastra! (FOTO) Ukazom predsednika otpušten je i načelnik glavne medicinske uprave u administraciji predsednika Konstantin Kostenko. Svi oni su bili akademici, ili dopisni članovi Ruske akademije nauka.

Pres-sekretar predsednika Dmitrij Peskov potvrdno je odgovorio na pitanje da li je njihova smena sa funkcija povezana sa izborom u RAN. Kao razlog za razrešenje skoro svih činovnika je navedeno da je to učinjeno „prema sopstvenoj želji“, a Hristoforov je razrešen jer je ispunio uslove za odlazak u penziju.

foto: AP

Prošle nedelje Putin je podsetio da je krajem 2015. godine zatražio od predstavnika vlasti da se uzdrže od učešće na izborima za Rusku akademiju nauka. Šef države je obećao činovnicima koji budu izabrani u RAN da će im omogućiti da se bave samo naukom.

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.