Neonacisti u Stokholmu DEMOLIRALI DŽAMIJU! Crtali SVASTIKE i bacali petarde! (FOTO)
Foto: Twitter / Khalid Khan

čist vandalizam

Neonacisti u Stokholmu DEMOLIRALI DŽAMIJU! Crtali SVASTIKE i bacali petarde! (FOTO)

U Švedskoj poslednjih godina zabeležen porast napada na džamije i izbegličke centre
Objavljeno:

Neidentifikovani napadači upali su nakon jutarnje molitve u džamiju u švedskoj prestonici Stokholmu, ispisali sprejom nacističke svastike i poruke govora mržnje na zidovima i bacali petarde, objavila je lokalna policija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zvaničnici džamije su švedskoj agenciji TT izjavili da su svi vernici, osim jednog, napustili džamiju u trenutku napada, kao i da je taj vernik uznemiren zbog toga što se dešavalo, ali da nije povređen, prenosi AFP.

Policija je navela da istražuje incident koji je zabeležila kao vandalizam i krivično delo počinjeno iz mržnje, ali da do sada niko nije uhapšen.

- Ovo nije nešto što se očekivalo... Teško je razumeti šta se dešava u društvu, kako na međunarodnom nivou tako i u našoj sopstvenoj zemlji. Ja više ne prepoznajem Švedsku - rekao je predstavnik muslimanske zajednice u Stokholmu Mustafa Tumturk, koji je bio jedan od osnivača ove džamije 1985.

AFP navodi da je u Švedskoj poslednjih godina zabeležen porast napada na džamije i izbegličke centre, nakon što je ova zemlja prihvatila rekordan broj izbeglica - 245.000 u 2014. i 2015. godini.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.