BEBA STARA 2 MESECA NAJMLAĐA ŽRTVA STRAVIČNOG TORNADA: Malenoj Ouklin nije bilo spasa, majka skrhana bolom (FOTO)
Ouklin Kun, Foto: Printscreen/Facebook/DOUGLAS N JACKIE KOON

TRAGEDIJA

BEBA STARA 2 MESECA NAJMLAĐA ŽRTVA STRAVIČNOG TORNADA: Malenoj Ouklin nije bilo spasa, majka skrhana bolom (FOTO)

U ponedeljak je mala Ouklin podlegla povredama, rekli su roditelji Dag i Džeki Kun na “Fejsbuku”

Objavljeno:

Dvomesečna devojčica najmlađa je žrtva razornih tornada koji su pogodili Kentaki. Ona je umrla od povreda dva dana nakon što je njena porodica pokušala da se skloni od smrtonosnog nevremena u kupatilu.

Mala Ouklin Kun je u udaru tornada pretrpela moždani udar, otok na glavi i povrede na vratu. Roditelji su je zavezali za dečje sedište za automobil i smestili u kupatilo, stavili njenu braću u kadu, a sami se pokrili jastucima. Ali, usled oluje su, kako navodi “Dejli mejl”, izbačeni iz svoje kuće i završili na drugoj strani susedne.

U ponedeljak je mala Ouklin podlegla povredama, rekli su roditelji Dag i Džeki Kun na “Fejsbuku”.

“Bar znamo ko će paziti na tebe tamo gore za nas. Moj otac. Bože, ovo deluje nestvarno”, napisali su.

Porodica
foto: Printscreen/Facebook/DOUGLAS N JACKIE KOON

Ouklin je jedna od 74 potvrđene smrti u katastrofalnoj oluji koja je pogodila centralno i južno područje Sjedinjenih Američkih Država kasno u petak i rano u subotu, a zvaničnici strahuju da je u velikim olujama poginulo još više ljudi. Guverner države Endi Bišir rekao je da je to bila "jedna od najtežih noći u istoriji Kentakija" i proglasio vanredno stanje u državi. Bišir je rekao da se broj smrti u njegovoj državi popeo na 10, a da se još traga za najmanje 109 ljudi.

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/ABC News

Skoro 450 pripadnika Nacionalne garde učestvuje u spasilačkim naporima. Bišir je naredio da zastave budu na pola koplja do sledećeg ponedeljka u znak počasti žrtvama.

Pre nego što je oluja udarila, porodica Kun je otrčala kod kuće Džekine majke, gde je bio njihov najstariji sin. Dag je ispričao kako su se sklonili zajedno u kupatilu sa svoja dva sina u kadi, jastucima preko njih i Ouklin u sedištu za auto. Smatrali su da će je time najbolje zaštititi.

“Ništa nije strašnije nego znati da tornado ide ka vama, čuti vašu decu kako paniče, misliti kako ćemo umreti”, napisala je Džeki na “Fejsbuku” nakon oluje.

1 / 2 Foto: Printscreen/Facebook/DOUGLAS N JACKIE KOON

- Ovo je najtraumatičnija stvar koju sam ikad doživela. Osećam kao da sam bila bespomoćna da zaštitim svoju decu – rekla je ona MSNBC-u dok se Ouklin u bolnici borila za život.

Kad je tornado udario u kuću njene majke, kako je ispričala Džeki, “odleteli smo i završili na drugoj strani kuće našeg komšije”. Nakon prolaska tornada, Dag je pogledao oko sebe, na mestu na koje je “sleteo” i video svog četverogodišnjeg sina kako stoji i vrišti “tata”, sa krvavom posekotinom na glavi.

Pokušao je da mu zaustavi krvarenje tragajući za ostatkom porodice kroz ruševine, vođen vriskovima i jecajima. Dag je ispričao da je pokušao da ih sve odvede na bezbedno pre nego što je kuća njegove tašte potpuno uništena, a porodica je potom požurila u bolnicu.

Dok je njegovom sinčiću urađen CT sken glave, stanje male Ouklin se tokom noći pogoršalo. Džeki je navela u nedelju na “Fejsbuku” da lekari misle da su bebi povređene vene u vratu, što je možda uzrokovalo moždani udar. Njen muž je dodao da je “mašine održavaju u životu” i da joj je glavica “veoma natekla”. Beba je prebačena u drugu bolnicu, da bi preminula u ponedeljak ujutro.

Porodica
foto: Printscreen/Facebook/DOUGLAS N JACKIE KOON

Najmanje 50 tornada pogodila su osam američkih država, uključujući Arkansa, Ilinois, Indijanu, Kentaki, Mizuri i Misisipi. Vetar je obarao dalekovode, kidao krovove sa zgrada, a u nekim slučajevima uništio čitave zajednice.

Strahuje se da je poginulo više od 100 ljudi, od čega u Kentakiju ima zasad potvrđenih 74, dok je još 14 osoba poginulo u Ilinoisu, Tenesiju, Arkansasu i Mizuriju. Od subote ujutro više od 200.000 domaćinstava je bez struje u Tenesiju i Kentakiju.

Porodica
foto: Printscreen/Facebook/DOUGLAS N JACKIE KOON

Jedan tornado je utro stazu koja bi se mogla pokazati najdužom ikad, nakon što je prošao kroz fabriku sveća u Kentakiju, uništio starački dom u Arkansasu i sravnio skladište "Amazona" u Ilinoisu. Istorijska priroda oluje navela je mnoge da za to okrive klimatske promene, uključujući američkog predsednika Džoa Bajdena i administratorku Federalne agencije za vanredne situacije (FEMA) Dijan Krisvel.- Ovo je najtraumatičnija stvar koju sam ikad doživela. Osećam kao da sam bila bespomoćna da zaštitim svoju decu – rekla je ona MSNBC-u dok se Ouklin u bolnici borila za život.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.