Neverovatno otkriće ruskih restauratora! Ispod slike Lenjina sačekalo ih OGROMNO IZNENAĐENJE! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Ruptly

Vreme čuda

Neverovatno otkriće ruskih restauratora! Ispod slike Lenjina sačekalo ih OGROMNO IZNENAĐENJE! (VIDEO)

Slikar Vladislav Izmailovič je ignorisao naređenje da preko portreta Nikolaja II naslika Lenjina, što je, u to vreme, moglo da ga košta života...
Objavljeno:

Restauratori koji su radili na restauraciji slavne slike Vladimira Iljiča Lenjina naišli su na neverovatno otkriće! Ispod slike vođe Oktobarske revolucije pronašli portret njegovog zakletog neprijatelja!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tako se ispostavilo da su Car Nikolaj II Romanov i vođa boljševičke revolucije iz 1917. godine delili su isto platno gotovo ceo vek! Tajna slike je otkrivena sasvim slučajno tokom nedavne restauracije, na kojoj su angažovani stručnjaci Štiglicove akademije umetnosti i industrije u Sankt Peterburgu.

Kada je Lenjin umro 1924, sovjetski umetnik Vladislav Izmailovič dobio je zadatak da preko portreta Nikolaja II naslika Lenjina. Slikar je, na sreću, ignorisao naređenje. Naslikao je Lenjina ali sa druge strane platna, i tako sačuvao carev portret.

- Bio je odličan umetnik. Shvatao je da se vremena menjaju, pa je koristio boje koje se lako spiraju i naneo nekoliko slojeva, pa je spasao prelepi portret Nikolaja II. Sigurno je znao da očuvanjem carevog portreta reskira vlastiti život. Da ga je neko tada otkrio, strijeljali bi ga na licu mesta - kaže rektor akademije Štiglic Vasilij Kičedži.

Sačuvani carev portret naslikao je 1896. godine ruski umetnik Ija Galkin. Iako je platno oštećeno od 70-ih godina prošlog veka, restauracija je počela tek 2013. godine. Carev portret na pozadini otkriven je tek nedavno, kada je slika skenirana rendgenom.

(Espreso.co.rs / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.