Moskva blokirala čuvenu društvenu mrežu! 6 miliona Rusa od jutros džabe pokušava da se uloguje!
Foto: Giphy

Nema više

Moskva blokirala čuvenu društvenu mrežu! 6 miliona Rusa od jutros džabe pokušava da se uloguje!

Ruske vlasti naredile su blokiranje profesionalne društvene mreže Linkdin, koja je tako postala prva zabranjena mreža prema spornom zakonu o obavezi da se lični podaci čuvaju na ruskoj teritoriji
Objavljeno: 15:39h

Vebsajt Linkdina dodat je spisku onih koji krše ovaj zakon na snazi od 2015. i operateri su obavešteni, što ih obavezuje da blokiraju pristup tom sajtu, saoštilo je rusko telekomunikaciono regulatorno telo Roskomnadzor.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zabranu je izrekao sud u avgustu, a potvrđena je u žalbenom postupku 10. novembra.

Sajt je još bio dostupan tokom prepodneva kod glavnog ruskog operatera, ali su neki operateri odmah sproveli meru blokade.

foto: AP

Vebsajt koji se koristi za profesionalne kontakte i traženje posla potvrdio je u saopšenju da su njihovi članovi u Rusiji počeli da ih obaveštavaju da ne mogu da pristupe Linkdinu.

Ova američka kompanija osudila je odluku koja utiče na milione njenih ruskih članova i navela da su njeni predstavnici zainteresovani da se sastanu sa ruskim vlastima.

Linkdin ima više od 467 miliona članova, od čega šest miliona u Rusiji. Ruski zakon, koji oštro kritikuju učesnici u tehnološkom sektoru, obavezuje servise za poruke, za pretragu, i strane društvene mreže da u Rusiji čuvaju lične podatke njihovih ruskih korisnika.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.