Da li se Putin promenio posle ovog SASTANKA S PATRIJARHOM PAVLOM?
Foto: Printskrin/youtube/Православни Центар

rado viđen gost

Da li se Putin promenio posle ovog SASTANKA S PATRIJARHOM PAVLOM?

Mitroplit Amfilohije svedočio je da je patrijarh u Rusiji primljen sa "izuzetnim poštovanjem" od svih sagovornika sa kojima se sastajao
Objavljeno: 13:42h

Tu nagradu je, pored poglavara SPC, dobio i predsednik Rusije Vladimir Putin.

foto: Youtube printscreen / Pravoslavni centar

Patrijarh Pavle nije mnogo govorio o svojim susretima sa ruskim predsednikom, ali je mitroplit Amfilohije svedočio da je patrijarh Pavle u Rusiji primljen sa "izuzetnim poštovanjem" od svih sagovornika sa kojima se sastajao.

foto: Nemanja Pančić

Ruski, tada premijer, Vladimir Putin najavio je dolazak na sahranu srpskog patrijarha Pavla, ali je zvanična Moskva njegovu posetu otkazala u poslednji čas. Srpska štampa je tada tvrdila da je došlo do sukoba premijera i predsednika Rusije oko dolaska na sahranu, pa je zbog navodne netrpeljivosti ruskih zvaničnika u tom trenu izostalo njihovo prisustvo.

foto: Youtube printscreen

Patrijarh Pavle (svetovno ime Gojko Stojčević) rođen je 11. septembra 1914. godine u selu Kućanci kod Donjeg Miholjca u Slavoniji.

U proleće 1942. njegov školski drug jeromonah Jelisej odveo ga je u manastir Svete trojice u Ovčaru, a od 1944. radio kao veroučitelj i vaspitač u Banji Koviljači, u domu za decu izbeglu iz Bosne. Te godine je oboleo od tuberkuloze.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.