DONALD TRAMP JE 45. PREDSEDNIK SAD: Svetski lideri čestitaju i NE KRIJU STRAH!
Foto: Reuters

Neviđena Drama u SAD

DONALD TRAMP JE 45. PREDSEDNIK SAD: Svetski lideri čestitaju i NE KRIJU STRAH!

- Žao mi je što ste čekali, ovo je komplikovan posao. Hvala vam mnogo. Upravo sam primio poziv od Klintononove... Čestitala nam je na pobedi i ja čestitam njoj i njenoj porodici na veoma teškoj borbi, snažno se borila - rekao je Tramp
Objavljeno: 17:17h

08:32 Gardijan je upravo objavio da je Tramp prešao cifru od 270 delegata i da je sa 276 elektorska glasa postao novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država!

08:28 Donald Tramp je najavio da će se uskoro obratiti simpatizerima u Njujorku.

08:16 Panika u Južnoj Koreji! Jedna od glavnih američkih saveznica, sazvala je hitan sastanak posle vesti da republikanski kandidat Donald Tramp vodi u predsedničkoj trci, objavio je Fajnenšel tajms. Kako prenosi Glas Amerike, sastanak se održava da bi se razgovaralo o "hitnim merama".

08:06 Hilari ne priznaje poraz! Šef njene kampanje Džon Podesta obratio se novinarima i rekao im da je u nekoliko država još nemoguće utvrditi rezultat i poručio da se Hilari Klinton neće obraćati novinarima večeras!

07:55 Uprkos svim očekivanjima, Donald Tramp je uzeo i Aljasku (3), i približio se na samo još jedan korak od Bele kuće!

07:40 Tramp pobedio u Pensilvaniji (20), javlja RT! Ovo je pobeda koju je čekao! Šampanjac je spreman!

07:34 Marin Le Pen, glavna figura desnice u Francuskoj, nije sačekala zvanične rezultate, pa je već jutros čestitala Donaldu Trampu na "vođstvu na izborima".

foto: Reuters

07:28 Švedski diplomata Karl Bilt, koji je zdušno navijao protiv Trampa, napisao je na Tviteru "Tramp je uzeo Viskonsin i probio takozvani Plavi zid Klintonove. Gotovo je."

7:25 Republikanci ponovo osvojili Senat! GOP je ostvarila i drugu veliku pobedu na ovim izborima, pošto će u gornjem domu Kongresa ubuduće imati 52 senatora, naspram 47 senatora demokrata.

07:16 Besni simpatizeri Hilari Klinton protestuju ispred Bele kuće, neki su se čak popeli na drvo koje se nalazi ispred!

07:11 Hilari Klinton je pobedila u državi Mejn (4), javlja RT.

06:25 Hilari Klinton će pobediti u Nevadi (6), javlja RT.

06:10 Drama i u Pensilvaniji (20): 48,3 % Tramp, 48,3 % Klinton. Ako Tramp ovo dobije...

06:00 Donald Tramp je pobedio u Viskonsinu (10), jednoj od ključnih država, javio je Dejli mejl!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.