NAJTEŽE MESTO NA SVETU ZA MALIŠANE: Gladuju jer odrasli nastavljaju da vode RAT u kojem su DECA najveći gubitnici!
Ilustracija, Foto: Printscreen

užasno

NAJTEŽE MESTO NA SVETU ZA MALIŠANE: Gladuju jer odrasli nastavljaju da vode RAT u kojem su DECA najveći gubitnici!

Zemlja na Arapskom poluostrvu suočava se sa nekoliko problema, dugotrajnim sukobom, ekonomskom devastacijom i propadanjem socijalnih i zdravstvenih usluga, kao i nedovoljno finansiranih programa pomoći UN-a

Objavljeno:

Više od 10.000 dece u Jemenu ubijeno je ili povređeno u ratu koji godinama traje u ovoj zemlji, rekao je danas portparol Fonda Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF) Džejms Elder.

Potvrđeni podaci iz izveštaja i praćenja Ujedinjenih nacija pružaju uvid u ono što je sigurno potcenjivanje stvarnog broja žrtava, jer još mnogo smrtnih slučajeva i povređene dece ostaje nezabeleženo, rekao je novinarima portparol UNICEF-a Elder, prenosi AP.

On je istakao da novi brojevi pokazuju da je četvoro dece ubijeno ili povređeno svakog dana, što je "sramotna prekretnica" otkad je koalicija predvođena Saudijskom Arabijom intervenisala u ratu 2015. godine.

Zemlja na Arapskom poluostrvu suočava se sa nekoliko problema, dugotrajnim sukobom, ekonomskom devastacijom i propadanjem socijalnih i zdravstvenih usluga, kao i nedovoljno finansiranih programa pomoći UN-a, podseća AP.

Prema podacima UN-a, ukupno 3.455 dece je poginulo, a više od 6.600 povređeno u borbama u Jemenu od 15. marta 2015. i 30. septembra ove godine.

Osim nasilja sa kojim se suočavaju, Elder je ukazao da mnogi Jemenci gladuju ne zbog nedostatka hrane, već zbog nedostatka novca za kupovinu.

- Oni gladuju jer odrasli nastavljaju da vode rat u kojem su deca najveći gubitnici - istakao je Elder i kazao da je "Jemen najteže mesto na svetu za dete".

Kako se navodi, UN već dugo smatra da se u Jemenu dešava "najgora humanitarna kriza na svetu".

Bonus video:

00:51

POŽAR U STANU U SARAJEVSKOJ: 1 osoba u besvesnom stanju, još se ne zna uzrok

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.