Putin uručio Orden prijateljstva Kusturici! SLEDI FILM NA RUSKOM! (FOTO)
Foto: AP / Alexei Druzhinin

REDITELJ SE ZAHVALIO NA RUSKOM

Putin uručio Orden prijateljstva Kusturici! SLEDI FILM NA RUSKOM! (FOTO)

- Poštovani gospodine Putin, kada smo se sreli prvi put nisam govorio ruski jezik, drugi put vrlo malo, a sada vam zahvaljujem na ovom ordenu
Objavljeno: 20:44h

Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je reditelju Emiru Kusturici Orden prijateljstva za izuzetan doprinos učvršćivanju prijateljstva naroda, za popularizaciju ruskog jezika i kulture u inostranstvu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kusturica se Putinu zahvalio na ruskom jeziku i podsetio ga da prilikom njihovog prvog susreta uopšte nije govorio ruski.

PUTIN VEĆI SRBIN OD SRBA: Zašto samo Rusija reaguje kad SILUJU SRPSKU DECU?!

- Poštovani gospodine Putin, kada smo se sreli prvi put nisam govorio ruski jezik, drugi put vrlo malo, a sada vam zahvaljujem na ovom ordenu, rekao je Kusturica, primajući nagradu od predsednika Rusije.

foto: Profimedia

On je istakao da je za njega to velika nagrada, zato što misli i veruje da je predsednik Rusije čovek koji unosi ravnotežu u svetsku politiku.

Kusturica je rekao da bi voleo češće da dolazi u Rusiju i da tu snimi film, dodajući da ima mnogo ideja, ali da trenutno ne može da se odluči koju da realizuje. Kazao je da bi voleo i da snimi film u Francuskoj.

- Moji filmovi su srpski, jedan je engleski. Treba snimiti i na ruskom i na francuskom - istakao je Kusturica.

foto: Profimedia

Orden prijateljstva je državna nagrada Ruske Federacije, koja se dodeljuje od 2. marta 1994. godine. Njegov autor je sovjetski i ruski umetnik Aleksandar Žuk. Orden je napravljen od srebra sa pozlatom, okružen lovorovim granama sa zelenim i crvenim tačkama od rubina.

U Rusiji se danas obeležavaju dva praznika - Dan ikone Bogorodice Kazanjske, čiji je lik povezan sa oslobađanjem Rusije i Dan narodnog jedinstva, ustanovljen u čast narodnog ustanka oslobođenja Moskve od poljsko-litvanskih osvajača 1612. godine. Taj praznik se u Rusiji slavi od 2005. godine.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.