Erdogan nastavlja sa ČISTKAMA! Urednik glavnog opozicionog lista IZA REŠETAKA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/cumhuriyetgzt

ERDOGAN PONOVO BRUTALAN!

Erdogan nastavlja sa ČISTKAMA! Urednik glavnog opozicionog lista IZA REŠETAKA! (FOTO) (VIDEO)

Glavni urednik lista Murat Sabundžu je uhapšen, a vlasti tragaju za Akinom Atalajem, predsednikom Upravnog odbora, i novinarem Gurajem Ozom
Objavljeno: 09:45h

Turska policija uhapsila je glavnog urednika opozicionog dnevnika Džumhurijet, objavila je danas novinska agencija Anadolija, dok televizija Si-EN-EN Turk (CNN) javlja da je izdato 13 naloga za hapšenje novinara i direktora tog lista.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Glavni urednik lista Murat Sabundžu je uhapšen, a vlasti tragaju za Akinom Atalajem, predsednikom Upravnog odbora, i novinarem Gurajem Ozom, dodala je turska agencija. Anadolija je navela da su stanovi Atalja i Oza pretreseni.

Prema navodima turskih dnevnih listova, novinar Guraj Oz već je u pritvoru. Prema provladinom dnevniku Sabah dejli (Sabah Daily) operacija koja se sprovodi protiv Džumhurijeta je u okviru istrage oko aktivnosti tog lista vezanih za pokret propovednika Fetulaha Gulena, koga turske vlasti optužuju da je organizovao propali puč od 15. jula, i za kurdske aktiviste.

Velike čistke sprovedene su u Turskoj posle pokušaja svrgavanja vlasti predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Čistke su obuhvatile sve sektore kao što su obrazovanje, sudstvo, policija,vojska i posebno snažno medije, sa hapšenjem desetine novinara i zatvaranjem stotinak medijskih kuća.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.