MERKELOVA STRAHUJE OD IZBORNIH REZULTATA: 1 rečenica je odala
Angela Merkel, Foto: Profimedia

napeto

MERKELOVA STRAHUJE OD IZBORNIH REZULTATA: 1 rečenica je odala

Druga najmoćnija figura u vladajućoj "velikoj koaliciji" Šolc, predstavlja se kao kandidat koji je u najboljem položaju da nastavi kurs koji je zacrtala Merkel, koja je i dalje veoma popularna među biračima

Objavljeno: 14:52h

"Posle 16 godina ne vraćate se automatski na mesto kancelara i to je jasno svima u CDU i CSU," rekla je Nemačka kancelarka na konferenciji za novinare i dodala da očekuje neizvesni ishod izbora.

Merkel se ne kandiduje za peti mandat na izborima, a kandidat konzervativaca koji bi trebalo da je nasledi Armin Lašet, bori se s anketama koje pokazuju da socijaldemokratski kandidat, ministar finansija Olaf Šolč prednjači.

Druga najmoćnija figura u vladajućoj "velikoj koaliciji" Šolc, predstavlja se kao kandidat koji je u najboljem položaju da nastavi kurs koji je zacrtala Merkel, koja je i dalje veoma popularna među biračima.

Odgovarajući na pitanje novinara šta najviše ceni kod ministra Šolca, Merkelova je kazala da se njih dvoje u nečemu slažu, a to je da se oboje drže svojih obaveza. Merkelova je u utorak apelovala na nemačke birace da podrže njenog potencijalnog naslednika Lašeta na izborima.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.