Ribari izvukli modro dete iz Egejskog mora i spasili mu život! (VIDEO)

potresan trenutak spasavanja

Ribari izvukli modro dete iz Egejskog mora i spasili mu život! (VIDEO)

Tek pošto je dečak počeo da ispušta zvuke, shvatili su da je živ i odmah ga izvukli iz vode kako bi mu ukazali prvu pomoć
Objavljeno: 22:32h

Turska televizija objavila je šokantan video snimak na kome se vidi spasavanje 18-mesečne bebe nakon što se čamac sa sirijskim izbeglicama u četvrtak prevrnuo u Egejskom moru na putu iz Turske ka Grčkoj. Na snimku se vide ribari iz Kušadasija kako u vodi pronalaze dečaka, koji je na sebi imao pojas za spasavanje i za koga su verovali da je mrtav. Tek pošto je dečak počeo da ispušta zvuke, shvatili su da je živ i odmah ga izvukli iz vode kako bi mu ukazali prvu pomoć.

Printscrin/Youtube/CatchTheAction
- Bio je potpuno bled. Posumnjali smo na hipotermiju pošto je bio hladan, a ruke i stopala su mu bili beli. Takođe mu je išla pena na usta. Pokrili smo bebu ćebetom i pokušali da je spasemo. Nakon poziva stigao je tegljač iz luke da nam pomogne da je prebacimo u Kušadasi - rekao je za "Hurijet" kapetan broda Redžep Ervan. Dečak Muhamad Hasan je u dobrom zdravstvenom stanju i pušten je iz bolnice u Izmiru, nakon što mu je prva pomoć ukazana u Kušadasiju. Ribari sa ovoga broda spasili su još 15 osoba, među kojima je bila i jedna trudnica. Grčka obalska straža je saopštila danas da su se troje dece i jedna žena udavili kada se brod sa 63 izbeglice prevrnuo u blizini grčkog ostrva Lezbos.
Printscrin/Youtube/CatchTheAction
Sedam osoba se još vode kao nestale, ali su ostali uspeli da dođu do obale. Nisu poznate nacionalnosti migranata. U proteklih nekoliko meseci, više desetina izbeglica, uključujući veliki broj dece, poginulo je u nastojanju da iz Turske dođe do grčkih ostrva. Više od polovine ljudi, uglavnom iz Sirije, uspelo je da dođe do Grčke na putu ka centralnoj i severnoj Evropi.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.