HITNO, MINISTAR PODNEO OSTAVKU: Usnimljen je i TO GA JE SKUPO KOŠTALO! GOTOV JE
Met Henkok, Foto: EPA-EFE/ WILL OLIVER

pismom obavestio

HITNO, MINISTAR PODNEO OSTAVKU: Usnimljen je i TO GA JE SKUPO KOŠTALO! GOTOV JE

Henkok je ranije priznao da je prekršio meru fizičke distance, kada su se u medijima pojavili snimak i fotografije kako ljubi saradnicu Đinu Koladanđelo

Objavljeno: 20:27h

Britanski ministar zdravlja Met Henkok podneo je ostavku posle skandala koji je izbio kada je snimljen kako ljubi svoju saradnicu.

Henkok je pismom obavestio premijera Borisa Džonsona da podnosi ostavku i naveo da vlada "duguje ljudima koji su žrtvovali toliko toga u ovoj pandemiji, da bude iskrena kada ih izneveri".

"Otišao sam kod premijera i podneo ostavku na mesto ministra zdravlja. Razumem ogromne žrtve koje su svi u ovoj zemlji podneli. I mi koji donosimo pravila moramo da ih se i držimo i zbog toga ja moram da podnesem ostavku", rekao je Henkok u poruci objavljenoj u britanskim medijima.

Henkok je ranije priznao da je prekršio meru fizičke distance, kada su se u medijima pojavili snimak i fotografije kako ljubi saradnicu Đinu Koladanđelo.

Henkok i Kolanđelo, oboje u braku sa drugim ljudima, snimljeni su kako se grle i ljube u hodniku ministarstva dok su mere fizičke distance bile na snazi, što je izazvalo bes britanske javnosti, naročito u trneutku kada je planirano otvaranje zemlje odloženo zbog porasta broja zaraženih novim sojem koronavirusa.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.