Zar ne možemo da ga gađamo iz drona? Pukao skandal posle objavljivanja izjave Hilari Klinton o Džulijenu Asanžu
Foto: AP

Da se ona pita...

Zar ne možemo da ga gađamo iz drona? Pukao skandal posle objavljivanja izjave Hilari Klinton o Džulijenu Asanžu

Pod velikim pritiskom da se ućutka Vikiliks, državna sekretarka Hilari Klinton predlagala je napad dronom na Asanža
Objavljeno: 17:51h

Kada su se Džulijan Asanž i njegova zamisao slobodnog govora, Vikiliks, pojavili američkim političarima i kreatorima javne politike bili su puna usta hvale za njih. No, kada su se ovi globalni heroji svetske javnosti okrenuli njih, oni su postali omraženi objekat zvaničnog Vašingtona.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Godinu dana od početka prvog mandata Baraka Obame, tačnije od 2010. godine, Vikiliks je za Belu kuću neočekivano postao "Frankenštajn slobodnog govora" kojeg više nije moglo kontrolisati. Da stvar bude još gora, Asanžova lična bezbednost i organizacija postali su rizik širokih razmera.

foto: Fonetap

Do novembra 2010. godine, Asanž je postao poznato ime u celom svetu, ali posebno na Kapitol Hilu. U Stejt departmentu je njegovo objavljivanje tajnih državnih i vojnih dokumenata, kao i elektornske pošte, postalo ozbiljna tema na sastancima. Tamošnje birokrate su počele očajnički da traže da se zaustavi ono što Vikileaks radi.

Iz sastanka u sastanak bavili su se jednim pitanjem - kako da državna sekretarka Hilari Klinton i njen najbliži krug saradnika suzbiju posledice Asanžovih (ne)dela.

foto: Reuters
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.