Vest stoleća! Britanac iz Londona prvi čovek izlečen od HIV-a?!
Foto: Profimedia

Spektakularno!

Vest stoleća! Britanac iz Londona prvi čovek izlečen od HIV-a?!

Četrdesetčetvorogodišnji muškarac iz Engleske mogao bi da postane prva osoba u istoriji koja je izlečena od virusa HIV-a. Naučnici koji rade na eksperimentalnoj novoj terapiji kažu da više ne mogu da otkriju virus u njegovoj krvi
Objavljeno: 11:31h

Da li je čovečanstvo na pragu spektakularnog otkrića leka protiv side? Prema svedočenjima britanskih lekara, izgleda da smo nadomak toga!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Identitet pacijenta iz Velike Britanije kojeg oni leče nije otkriven, osim da on radi u Londonu kao socijalni radnik i da je "oprezno oduševljen" rezultatima.

- Bilo bi sjajno kada bi iz svega ovoga proizašao lek. Moji poslednji rezultati obavljeni su pre par nedelja i nije otkriveno postojanje virusa, rekao je Britanac.

Tim sa pet britanskih univerziteta trenutno vrši ispitivanje na 50 ljudi. Mark Semjuels, direktor Nacionalnog instituta za klinička istraživanja, rekao je za Sandej tajms da postoji prava mogućnost za izlečenje HIV-a.

foto: Reuters

- Ovo je veliki izazov i još je rano bila šta sa sigurnošću prognozirati, ali napredak je bio neverovatan, istakao je Semjuels.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.