Kolumbija nema mira! 'Ne' na referendumu za mirovni sporazum sa pobunjenicima!
Foto: Reuters

Odbačeno

Kolumbija nema mira! 'Ne' na referendumu za mirovni sporazum sa pobunjenicima!

Birači u Kolumbiji odbacili su na referendumu mirovni sporazum Vlade i gerilskih pobunjeničkih Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (Fark), kojim je okončan 52-godišnji oružani sukob u zemlji
Objavljeno:

Kolumbijski predsednik Huan Manuel Santos rekao je posle objavljivanja rezultata referenduma kasno sinoć po lokalnom vremenu, da neće podneti ostavku i da će "nastaviti da se zalaže za mir", potvrdivši da će sporazum o miru ostati na snazi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Komandant Farka Rodrigo Londonjo, poznat i kao Timoleon Himenes ili Timošenko, kazao je da je na mišljenje birača uticala "destruktivnost onih koji seju mržnju i razdor", ali je dodao da će se njegova organizacija "ubuduće služiti isključivo rečima umesto oružjem".

foto: Reuters

Protiv sporazuma na referendumu u nedelju izjasnilo se 50,21 odsto birača u Kolumbiji, dok je pozitivno glasalo 49,78 odsto izašlih, koji je trebalo da odgovore na referendumsko pitanje: "Da li podržavate konačni sporazum o okončanju sukoba i izgradnji stabilnog i održivog mira?"

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.