Japanski monah meditirao devet dana bez hrane, vode i sna!

kako postati buda

Japanski monah meditirao devet dana bez hrane, vode i sna!

Kogen Kamahori je prvi monah koji je, u poslednjih osam godina, uspeo da obavi taj ritual od početka do kraja, što ga je učinilo živom formom Bude
Objavljeno: 23:18h

Budistički monah iz Japana obavio je izuzetno zahtevan devetodnevni ritual tokom kojeg ništa nije jeo ni pio, niti je spavao. Za to vreme, on je izrecitovao sutru 100.000 puta. Ovaj podvig je 41-godišnjeg Kogena Kamahorija, prema verovanju hrama kome pripada, učinio živom formom Bude. Kamahori je prvi monah u poslednjih osam godina koji je uspeo da obavi ritual od početka do kraja, i 13. od završetka Drugog svetskog rata.

Isposnika je ispred hrama na planini Hiei, svetoj planini koja se prostire u prefekturama Kjoto i Shiga poznatoj po brojnim svetilištima, dočekalo 600 znatiželjnika i novinara. Odeven u belu odoru, monah se pojavio nešto pre dva časa ujutro, uz asistenciju drugoh monaha koji su pridržavali. Ovaj ritual se smatra jednim od najtežih delova sedmogodišnjeg treninga, koji se, između ostalog, sastoji i od 1.000 dana hoda po planini kako bi se doseglo prosvetljenje. Kamahori je započeo svoj iskušenički staž 2011. godine i obavio 700 dana hoda pre nego što se upustio u devetodnevni post. Ostaje mu da do jeseni 2017. završi šetnju planinom. (Espreso.co.rs / The Japan Times)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.