VELIKA BRITANIJA SE SOLIDARIŠE SA ITALIJOM: Oglasio se i šef diplomatije Dominik Rab!
Dominik Rab, Foto: Printscreen

saglasni su

VELIKA BRITANIJA SE SOLIDARIŠE SA ITALIJOM: Oglasio se i šef diplomatije Dominik Rab!

Italija je danas proterala dvojicu zvaničnika ruske ambasade u Rimu

Objavljeno:

Velika Britanija je danas osudila "zlonamerne i destabilizujuće aktivnosti Rusije" nakon što je Italija proterala dva zvaničnika ruske ambasade u Rimu, optužene za umešanost u špijunažu.

"Velika Britanija se solidariše sa Italijom i merama koje su danas preduzete protiv zlonamernih i destabilizujućih aktivnosti Rusije čiji je cilj podrivanje našeg saveznika u okviru NATO", napisao je na Tviteru šef diplomatije Dominik Rab (Dominic Raab).

Italija je danas proterala dvojicu zvaničnika ruske ambasade u Rimu, dan nakon hapšenja oficira italijanske mornarice koji je predao poverljiva dokumenta ruskom vojniku za šta je dobio, kako javljaju mediji, 5.000 evra.

Ruski ambasador u Rimu je potom pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Italije gde mu je upućen oštar protest i gde je obavešten o proterivanju dvojice zvaničnika zbog umešanosti u slučaj špijunaže.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je u Moskvi da "ne raspolaže informacija o okolnostima" te afere. "Nadamo se da će pozitivan i konstruktivan karakter rusko-italijanskih odnosa... biti sačuvan", dodao je on.

Bonus video:

01:45

GRAĐANI, ŠPIJUNI: 100 poziva dnevno Kontakt centru zbog kršenja preventivnih mera (KURIR TV)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.