Putin ponovo pravi KGB! Velika promena u Rusiji posle izbora
Foto: Profimedia

Aveti prošlosti

Putin ponovo pravi KGB! Velika promena u Rusiji posle izbora

Rusija ozbiljno planira da "oživi" KGB tokom masovne reorganizacije svojih snaga bezbednosti
Objavljeno: 09:58h

KGB, skraćenica koja kod velikog broja Rusa i dalje budi ružne uspomene na period SSSR i represije koju je ta služba bezbednosti sprovodila nad onima za koje se verovalo da su unutrašnji neprijatelji. Kako stvari stoje ta mračna prošlost mogla bi ponovo da postane surova stvarnost u režiji Vladimira Putina, piše list Komersant.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Reinkarnacija KGB bila bi, zapravo, novoformirano Državno ministarstvo bezbednosti (MGB) koje bi nastalo od sadašnje Federalne službe bezbednosti (FSB), spoljne obaveštajne službe (SVR) i Savezna službe bezbednosti (FSO). Takvo supermoćno ministarstvo obuhvatilo bi sva ovlašćenja koja je nekada imao KGB, navodi Komersant pozivajući se na izvore u službama bezbednosti.

Kao i u slučaju KBG glavni zadatak budućeg ministarstva bio bi da nadgleda kritičare Kremlja. Zvaničnih komentara Moskve još nema.

foto: Reuters

Procenjuje da bi novo ministarstvo moglo da bude u funkciji pre predsedničkih izbora 2018. godine, što bi moglo da osigura Putinu četvrti mandat i da ga održi u fotelji do 2024. godine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.