Kao da će sutra kataklizma: Građanima Beča rečeno da nagomilaju zalihe vode i hrane!
Foto: Damir Dervišagić

Nikad se ne zna

Kao da će sutra kataklizma: Građanima Beča rečeno da nagomilaju zalihe vode i hrane!

Zvanična ustanova za preventivnu politiku grada Beča "Pomagači Beča" pozvala je građane da uspostave privremene zalihe za prevazilaženje mogućih problema u snabdevanju
Objavljeno: 09:52h

U letku koji je dostavljen građanima se savetuje pravljenje zalihe vode i dugotrajnih namirnica.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Potpredsednik nadležnog udruženja "Pomagači Beča", predsednik skupštine pokrajine Beča Hari Kopic, ukazuje na to da je snabdevanje vodom obezbeđeno, ali da se uvek nešto može dogoditi. On je naglasio da bi, tako, na primer, zemljotres mogao prekinuti sistem snabdevanja vodom.

foto: Reuters

- Zbog toga je korisno da se u kući drže voda i namirnice za oko tri dana, objasnio je Kopic. On je ukazao da može doći i do prekida snabdevanja strujom, opasnost o kojoj se već duže diskutuje u Evropi, a bez struje ne rade i supermarketi.

Udruženje takođe savetuje građanima da se za manje probleme pripreme kod kuće, na primer osvežavanjem seta prve pomoći, ali i znanjem iz te oblasti.Isto tako se savetuje da nabave "jednostavne izvore energije i svetla", kao i radio na baterije, kako bi se, u slučaju prekida snabdevanja strujom mogle dobiti korisne i važne informacije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.