PALA ODLUKA: Kina uvodi digitalni covid-19 sertifikat za prekogranična putovanja!
Kina, ilustarcija, Foto: EPA/WU HONG, Ilustracija

otvaranje ekonomije

PALA ODLUKA: Kina uvodi digitalni covid-19 sertifikat za prekogranična putovanja!

Evropska unija se složila da uspostavi vakcinalne pasoše pod pritiskom južnih zemalja koje zavise od turizma

Objavljeno: 09:30h

Kina je uspostavila digitalni sertifikat o vakcinisanju protiv koronavirusa za svoje građane koji planiraju prekogranična putovanja, pridružujući se zemljama koje izdaju slične dokumente dok traže načine da ponovo otvore svoje ekonomije.

Kako se vakcine globalno uvode, nekoliko zemalja, uključujući Bahrein, već je uvelo sertifikate koji identifikuju vakcinisane ljude, a Evropska unija složila se da uspostavi vakcinalne pasoše pod pritiskom južnih zemalja koje zavise od turizma.

Sigurna interakcija

Potvrda koju je izdala Kina sadržaće detalje o vakcini covid-19 i rezultatima testova na koronavirus, objavilo je Odeljenje za konzularne poslove pri kineskom ministarstvu spoljnih poslova na svojoj web stranici, prenosi Reuters.

Ministar spoljnihposlova Vang Ji (Wang Yi) rekao je u nedelju da je cilj sertifikata postići međusobnu proveru podataka poput covid testova i vakcina i doprineti sigurnoj i nesmetanoj interakciji ljudi.

Ublažavanje karantinskih ograničenja

Nije rečeno s kojim zemljama Kina razgovara kako bi joj se priznao sertifikat covid-19.

Kina je takođe najavila ublažavanje karantinskih ograničenja za ljude koji dolaze u Kinu i koji su vakcinisani protiv covid-19.

Postojeće karantinske mere trebale bi ostati na snazi ​​za putnike koji stižu u Kinu, jer je moguće da vakcinisane osobe još uvek mogu biti zaražene virusom, rekao je u februaru načelnik kineske Nacionalne zdravstvene komisije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.