Posle burkinija, novi sukob oko odeće! Žene brane šorts! (FOTO)
Foto: Twitter/Virginie Joron

sloboda oblačenja

Posle burkinija, novi sukob oko odeće! Žene brane šorts! (FOTO)

Kontroverze oko oblačenje žena u Francuskoj i dalje traju, a sada su na meti šortsevi. Sve je počelo nakon što je nekoliko muškaraca napalo jednu porodicu zato što je devojka među njima nosila "šorts koji previše otkriva"
Objavljeno: 08:21h

Incident se dogodio tokom vikenda, a prema rečima lokalnog tužioca Bernarda Marsala dve sestre sa svojim muževima, njihovom braćom i troje dece starosti od 10 do 14 godina vozili su bicikle kada ih je napala grupa od 10 muškaraca.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prvo su i verbalno vređali, jer su žene nepristojno obučene, nakon čega je došlo i do fizičkog obračuna. Jednom od muškaraca iz grupe koja je napadnuta slomljen je nos, dok je drugi pretrpeo teže povrede lica. Napadači su vikali na ženama vi ste kurve" i "idete gole", tvrdi magazin "Valeurs Acuelles".

Identitet napadača nije objavljen, ali je poznato da su među njima bili i jedan momak od 17 i jedna od 19 godina. Istraga o ovom incidentu je u toku.

Ubrzo nakon objavljivanja ove vesti društvene mreže stale su na stranu napadnutih žena.

Uz hapšteg #TousEnShort Francuskinje su počele da objavljuju fotografije na kojima su u šortsu.

Rasprava se brzo dotakla i burkinija koji i su poslednjih nekoliko nedelja glavna tema u Francuskoj. Ovaj incident iskoristili su i desničari, koji optužuju migrante za napad, iako policija nije potvrdila da je reč o migrantima.

Uz #TousEnShort na društvenim mrežama mogu se pronaći i pozivi za proterivanje migranta i zabranu daljeg dolaska u Francusku.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.