LAVROV SE BRECNUO NA EU I BORELJA, NE MEŠAJTE SE: Bio je jako LJUT, a imao je i VAŽNU PORUKU!
Lavrov, Foto: Print Screen Youtube

otkačili evropu!

LAVROV SE BRECNUO NA EU I BORELJA, NE MEŠAJTE SE: Bio je jako LJUT, a imao je i VAŽNU PORUKU!

Sergej Lavrov je nakon prvog dela razgovora sa šefom diplomatije EU, Žosepom Boreljom u Moskvi ocenio da između Rusije i EU postoje razlike,

Objavljeno:

Šef diplomatije Rusije, Sergej Lavrov, pozvao je EU na jačanje saradnje, ali i poštovanje principa nemešanja u unutrašnja pitanja suverenih država Zapadnog Balkana.

"Bilo bi dobro da se dogovorimo o principima koji bi uključivali obavezu nemešanja u unutrašnja pitanja suverenih država kako na Zapadnom Balkanu, tako i kada su u pitanju bivše sovjetske republike", poručio je Lavrov.

Sergej Lavrov je nakon prvog dela razgovora sa šefom diplomatije EU, Žosepom Boreljom u Moskvi ocenio da između Rusije i EU postoje razlike, ali i da su u pitanju partneri koji imaju zajedničku odgovornost na zajedničkom evroazijskoim kontinetu.

"Nadamo se da će se EU, u kontekstu rasprave o strateškim odnosima sa Rusijiom, odlučiti za profesionalnu, konstruktivnu i pragmatičnu saradnju", kaže Lavrov.

Šef ruske diplomatije je naglasio važnost saradnje Ruske Federacije i EU u oblasti ekonomije i trgovine i izrazio nadu da će se saradnja u oblasti energetike razvijati u obostranom interesu.

Lavrov je sa daljenjem konstatovao da su tokom pandemije, kada je bilo potrebno jedinstvo i solidarnost, neki u EU iskoristili pandemiju i optužili Rusiju za dezinformacije.

"Verujem da je kroz svoje postupke Rusija pokazala da je spremna da pomogne svim zainteresovanim stranam, uključujući i evropske partnere, u borbi protiv opasnog virusa", kaže Lavrov.

On je pozvao na zaustavljanje tzv dezinformacionog rata i formiranje novih kanala komunikacije baziranih na činjenicama i profesionalnosti.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.