Ruski Suhoj presreo dva američka špijunska aviona iznad Crnog mora!
Foto: AP

incident se razmatra

Ruski Suhoj presreo dva američka špijunska aviona iznad Crnog mora!

Zvaničnik koji je tražio da ostane anoniman, tvrdi da je incident trajao 19 minuta i da ruski Suhoj SU-27 došao na 3 metra od američkog P-8
Objavljeno: 21:27h

Prema zvaničnim navodima Ministarstva odbrane SAD, ruski borbeni avion presreo je američki iznad Crnog mora, prenosi Rojters.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Američki špijunski avion je tokom leta imao nekoliko interakcija sa ruskim, a zvaničnici tvrde da je ovo presretanje neprofesionalno i nesiugurno.

Dva anonimna američka zvaničnika, tvrde da je incident trajao 19 minuta i da ruski Suhoj SU-27 došao na 3 metra od američkog P-8.

Panika u Sibiru: Reka preko noći postala krvava, niko nema pojma šta se dešava! (FOTO)

Zvaničnici trenutno razmatraju razgovor sa pilotom kako bi odlučili da li ovaj incident treba da bude tema godišnjeg sastanka zvaničnika Rusije i Amerike.

- 7. septembra SAD P-8 Poseidon, nadzorni avion pokušao je dva puta da se približi ruskoj granici - saopštio je Igor Konashenkov, portparol Ministarstva odbrane Rusije, major general.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da se ruski avion približio kako bi ih identifikovao, a da je američki avion nakon toga naglo promenio pravac i odleteo od granice. Naveli su i da je ovo još jedan od pokušaja američkih aviona da stignu do baze gde se održavaju vojne vežbe.

Kako su naveli za tim nema potrebe, budući da su već pozvani vojni zvaničnici 60 zemalja, uključujući članice NATO, kao i više od 100 stranih novinara koji će svi moći da prate poslednje vojne vežbe.

U saopštenju se navodi da je SU-27 prsreo američki avion strogo u skladu sa međunarodnim propisima letenja.

(Espreso.co.rs / Sputnik / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.