RAZNEO PROTIVNIKA na izborima, a onda mu POKLONIO DRŽAVNO PREDUZEĆE i funkciju! (VIDEO)
Foto: Reuters

Predsednik velikog srca

RAZNEO PROTIVNIKA na izborima, a onda mu POKLONIO DRŽAVNO PREDUZEĆE i funkciju! (VIDEO)

Predsednik Berdimuhamedov je na izborima osvojio 97,69 odsto glasova, a drugoplasirani Maksat Ananepesov samo 1,02 odsto glasova
Objavljeno: 13:19h

Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov imenovao je svog rivala na predsedničkim izborima za prvog čoveka državnog preduzeća za prehrambenu industriju, javili su državni mediji u toj zemlji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Berdimuhamedov je na izborima osvojio 97,69 odsto glasova, a drugoplasirani Maksat Ananepesov 1,02 odsto glasova. Na izbore u Turkmenistanu izašlo je 97 odsto glasača. Ananepesov, koji je do sada bio potpredsednik državnog preduzeća, od predsednika je dobio unapređenje i ubuduće će obavljati funkciju predsednika te institucije. Ananepesov je prvi rival Berdimuhamedova koji je na izborima uspeo da osvoji više od jedan odsto glasova. Predsednik Turkmenistana položio je zakletvu 17. februara. Polaganju zakletve u raskošnoj palati u centru Ašhabada prisustvovalo je 2.500 ljudi, uključujucIi sve protivkandidate.

foto: Reuters

Berdimuhamedov, po obrazovanju zubar, iza sebe ima dva mandata od po pet godina. Sada će vladati sedam godina zahvaljujući ustavnoj reformi iz septembra 2015. On je na mestu šefa države nasledio autoritarnog predsednika Sapamurata Nijazova.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.