Džena ima 10 godina i izveštava iz Palestine (FOTO) (VIDEO)
Foto: Facebook/Janna Jihad

Najmlađa reporterka na svetu

Džena ima 10 godina i izveštava iz Palestine (FOTO) (VIDEO)

Kako kaže, počela je da radi kada je videla mnogo stvari koje se dešavaju bez prisustva novinara i bez izveštavanja o njima
Objavljeno: 09:45h
Palestinka Džena Džihad je novinarka
koja ima deset godina i već nekoliko godina izveštava sa Zapadne obale, navodi se u snimku o njoj objavljenom na internetu. Diznijeve devojke: Ovako bi lepotice iz omiljenih crtaća izgledale u stvarnosti (FOTO)
„Javljam se sa protesta solidarnosti“, kaže ona na jednom snimku, „marševi izbijaju“, kaže na drugom, a „uhapsili su je već drugi put“, ističe mala novinarka na trećem snimku.
selu Palestini - Na primer, kada je moj prijatelj Mustafa ubijen ili kada je moj ujak Rušdi ubijen - navodi ona.
mladića Kako kaže, nikada neće zaboraviti dan kada se svađala sa izraelskim vojnicima .
Facebook - Rekla sam sebi što ne bih bila novinarka i izveštavala o tim stvarima i poslala priču o njima u svet kao dete. Slala poruku palestinske dece, moju poruku i našu poruku - navodi Džena Džihad.
Gaze Izrael navodi da je talas nasilja pokrenut palestinskom kampanjom laži i podsticanjem napada u blizini svetih mesta u Jerusalimu.
zemlje Ime joj dolazi od desne, odnosno zapadne obale reke Jordan koju su osvojile jordanske snage tokom prvog arapsko-izraelskog rata 1948. godine. Jordan je imao suverenitet nad tim područjem od 1948. do 1967. godine.
Većinu stanovništva Zapadne obale čine Palestinci (84 %) dok ostatak uglavnom čine jevrejski doseljenici. B92

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.