Srbi su divovi: Hrvati će dobiti kompleks niže vrednosti kada vide ovu listu! (FOTO) (GIF)
Foto: AP

Viši, najviši,grdosija

Srbi su divovi: Hrvati će dobiti kompleks niže vrednosti kada vide ovu listu! (FOTO) (GIF)

Čak tri naroda sa Balkana se nalaze na top 10 listi najviših na svetu. Šta mislite - koji?
Objavljeno: 11:57h

Rezultate istraživanja koje je sprovedeno nad ženama i muškarcima objavio je World Atlas koji piše kako visina zavisi od genetike, ali i od načina života i ishrane stanovništva na određenom području Pogledajte listu zemalja u kojima su stanovnici najviši: 10. Finska (174 cm)

foto: Reuter
Studije u Finskoj pokazuju da geni utiču na rast u svakoj fazi visine ostvarenog čoveka u životu . Očigledno, ishrana, okruženje, a takođe i drugi faktori pomažu mladim Fincima detinjstvu. Dojenje se takođe promoviše u zemlji kao i fizička aktivnost, pa ne treba da začudi njihovo pojavljivanje na ovoj listi. 9. Švedska (174 cm)
foto: AP
Šveđani visinu mogu da zahvale pre svega dobrom zdravlju i dugom životnom veku. Takođe, pomaže im to što im zemlja ne prati globalne standarde. Kultura ishrane je takođe na visokom nivou, pa se može očikivati da na nekom narednom istraživanju dobiju još bolji plasman na listi. 8. Srbija (174 cm)
foto: Aleksandar Koković
Prema objašnjenju naučnika sa prestižnog Univerziteta Srbi duguju svoju visinu izuzetnom genetskom nasleđu, mediteranskoj klimi, kao i prirodnoj hrani koju koriste. Zato valjda i imamo tradicionalno fantastične košarkaše. 7. Litvanija (174. 5 cm)
foto: Giphy
Pored Srbije, tradicionalna košarkaška velesila je i Litvanija, a naučnici su samo potvrdili ono što već znaju svi, da svako ko dolazi iz ove zemlje treba od malih nogu da drži košarkašku loptu u ruci, i sve će biti u redu. 6. Nemačka (174. 5 cm)
foto: AP
Prema mišljenju naučnika, Nemci svoju visinu duguju pre svega ishrani. Postoji izreka koja idealno opisuje njihov režim ishrane: " Doručkuj kao kralj , ručaj kao princ , večeru poput siromah ". Toliko o njima. Svaka im čast. 5. Norveška (175.3 cm)
foto: Profimedia
"Kao od brega odvaljeni" Norvežani, oduvek su bili pojam zdravih i uspešnih ljudi. Njihovi preci su otkrili Ameriku pre Kolumba, a oni su među najdominantnijim narodima u Evropi. 4. Danska (177 cm)
foto: Fonet/AP
Danska dokazuje da mešavina gena i ekoloških faktora daje odličan rezultat u visini njenih stanovnika. Danci su poznati po svom dobrom izgledu, kako muškarci, tako i žene, pa zasluženo drže visoko četvrto mesto na ovoj listi. 3. Crna Gora (177 cm)
foto: Wikipedia/Materialscientist
No što no su visoki: Viđi Cetinje, viđi Njegoša, Mila... A tek onaj što je zakla japanskog samuraja??? Ada čuš?!?! 2. Holandija (177.2 cm)
foto: AP
Holanđani su dugo držali prvo mesto na lestvici najviših naroda, ali su poklekli u ovom poslednjem istraživanju, tako da su sada vicešampioni. 1. Bosna i Hercegovina (177.8 cm)
foto: Fonet/AP
Bosanci lidersku poziciju duguju najviše geografskom predelu, odnosno Dinarskom kraju, iz kojeg vekovima dolaze "grdosije", pa zbog toga i ne treba da čudi prvo mesto na ovoj listi. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.