POLJUBILI SE U USTA USRED MOSKVE PUTINU U INAT: Rammstein nastavlja da ŠOKIRA!
Poljubac na koncertu u Moskvi, Foto: Printscreen/youtube

šokirali publiku

POLJUBILI SE U USTA USRED MOSKVE PUTINU U INAT: Rammstein nastavlja da ŠOKIRA!

Taj su trenutak objavili i na Instagramu uz komentar: "Rusijo, volimo te.

Objavljeno:

Članovi nemačke metal grupe Rammstein "podigli su prašinu" na stadionu Lužniki u Moskvi, jer su jasno dali do znanja šta misle o odnosu ruskih vlasti prema tamošnjoj LGBT zajednici. Gitaristi Paul Landers (54) i Richard Kruspe (52), tokom koncerta su se poljubili u usta, što je izazvalo ogromne ovacije publike.

Taj su trenutak objavili i na Instagramu uz komentar: "Rusijo, volimo te." Poljubili su se u znak protesta protiv tzv. ruskog zakona o gej propagandi koji je donesen 2013, a potpisao ga je predsednik Vladimir Putin (66).

Zakon, među ostalim, brani predstavljati bilo kakav homoseksualni odnos kao normalan. Namera mu je "zaštititi decu od izlaganja homoseksualnosti". Ako ga prekrše, stranci mogu biti zadržani i do 15 dana u zatvoru, a preti im i deportacija.

Inače, ova kontroverzna metal grupa nedavno je izazvala gnev javnosti objavivši video-snimak za pesmu "Deutschland" kojom promovišu svoj novi album, u kojem se članovi grupe pojavljuju odeveni kao zatvorenici u koncentracijskom logoru s omčama oko vrata.

Rammstein je pri kraju prvog dela velike dvogodišnje turneje u sklopu koje će nekoliko puta proputovati Evropu. Nakon Moskve će do kraja leta svirati u Finskoj, Švedskoj, Norveškoj i Austriji, a turneju nastavljaju u junu sledeće godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24Sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.