Siguran korak ka nominacijama: Arizona glasala za Hilari i Trampa (FOTO)

popravljaju skor

Siguran korak ka nominacijama: Arizona glasala za Hilari i Trampa (FOTO)

Pobedama na jučerašnjim preliminarnim izborima, u državi od 6,7 miliona stanovnika, i Tramp i Klinton povećavaju vođstvo u okviru svojih stranaka
Objavljeno:

Vodeći kandidati Republikanske i Demokratske stranke za predsedničke izbore u Americi, Donald Tramp i Hilari Klinton, ostvarili su pobede na stranačkom glasanju u Arizoni. Glavno pitanje kojim su se kandidati bavili u predizbornoj kampanji bilo je imigracija. Novi predsednik Amerike biće Tramp ili Hilari! (FOTO) Rezultati anketa pokazuju da je Trampova antiimigrantska poruka dobro primljena kod konzervativnih glasača u Arizoni, gde je sve veći broj latinoameričkog stanovništva.

I Tramp i Klinton pobedama na jučerašnjim preliminarnim izborima, u državi od 6,7 miliona stanovnika, povećavaju vođstvo u okviru svojih stranaka. Analitičari ističu da osvajanjem glasova u Arizoni, zbog veličine te države, njih dvoje mogu da uravnoteže gubitke na drugim mestima.
Pobedom u Arizoni Tramp je povećao ukupan broj elektorskih glasova. Njegov cilj je da sakupi ukupno 1.273 glasova delegata, čime bi osvojio direktnu nominaciju svoje strnake i sprečio pokušaj partijskog establišmenta da ga zaustave. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.