U Kazahstanu ništa novo: 82% glasova za vladajuću stranku (FOTO)

stabilna većina

U Kazahstanu ništa novo: 82% glasova za vladajuću stranku (FOTO)

Prema anketama posle glasanja, vladajuća stranka Nur-Otan osvojila je očekivanu većinu, dok su stranka Ak-Jol i komunisti, i jedni i drugi bliski vlastima, dobili 7,22 odsto, odnosno 7,17 odsto, čime su prešli cenzus od sedam odsto koji je u Kazahstanu neophod
Objavljeno:

U Kazahstanu su danas održani prevremeni parlamentarni izbori na kojima je bez iznenađenja pobedila stranka predsednika Nursultana Nazarbajeva, koji je na vlasti od 1991. godine. Lepše je bez bahaćenja: Šmekerski potez vozača Mercedesa (VIDEO) Prema anketama posle glasanja, vladajuća stranka Nur-Otan osvojila je 82 odsto glasova, dok su stranka Ak-Jol i komunisti, i jedni i drugi bliski vlastima, dobili 7,22 odsto, odnosno 7,17 odsto, čime su prešli cenzus od sedam odsto koji je u Kazahstanu neophodan za ulazak u parlament.

Nazarbajev (75), blizak Rusiji, na vlasti je u Kazahstanu 25 godina bez realne opozicije. On je prošle godine ponovo izabra za šefa države sa skoro 98 odsto glasova.
Prevremeni izbori dolaze u jeku ekonomske krize u Kazahstanu, koji je pogođen padom cene nafte, glavnog izvoznog proizvoda te nekadašnje sovjetske republike.
(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.