PUTINOV SPECIJALAC KOJI JE RATOVAO UZ SRBE RUŠI MAKRONA! Kad čuju ime VIKTOR svi u Parizu stoje MIRNO! (FOTO)
Viktor Alfonso Lenta, Foto: Printscreen / Youtube

Opasan lik

PUTINOV SPECIJALAC KOJI JE RATOVAO UZ SRBE RUŠI MAKRONA! Kad čuju ime VIKTOR svi u Parizu stoje MIRNO! (FOTO)

Viktora Lentu u nekoliko navrata fotografisali su dok je držao snajper

Objavljeno: 21:03h

Viktor Alfonso Lenta, francuski nacionalista i ratni veteran, pre nekoliko godina je uz srpske dobrovoljce ratovao protiv Ukrajinaca u Donbasu, a sada bi uz "žute prsluke" hteo da zavodi red u Francuskoj.

Lenta, nekadašnji pripadnik francuske vojske i NATO, koji je 2013. osnovao nacionalističku organizaciju, a zatim je s Francuzom srpskog porekla Nikolom Perovićem otišao da se bori na strani Rusa u Ukrajini, uslikan je početkom januara na protestu "žutih prsluka" u Parizu.

Ovaj osuđivani vojnik borio se od Afganistana do Čada, u Ukrajini je proveo 16 meseci, a spekuliše se da je bio vođa Srba koji su se borili na strani proruskih separatista i koji su ga nazivali svojim zapovednikom.

U medijima je Lenta govorio da u Donbasu "štiti civile od ukrajinskog terora i fašističke agresije", a neretko je upućivao poziv istomišljenicima da dođu i stanu rame uz rame s njim u borbi.

foto: Printscreen / Youtube

Viktora Lentu u nekoliko navrata fotografisali su dok je držao snajper, i nekoliko puta u društvu Nikole Perovića, koji je nakon Dejana Berića jedan od najpoznatijih Srba koji se borio u snagama Donjecke Republike.

Podsetimo, Radomir Počuča, bivši portparol PTJ, koji se takođe borio u Donjecku, po povratku u Srbiju tvrdio je da ga je Perović u Novorusiji prodao za 200 eura i mitraljez, nakon čega je napustio njegovu jedinicu.

Nakon ukrajinske epizode, Lenta se vratio u rodnu Francusku i ne samo što se ne krije, nego se samoproglasio zaštitnikom "žutih prsluka", a to mnoge zabrinjava. Okićen medaljama i s crvenom beretkom na glavi, Lentu su 12. januara fotografisali na ulicama Pariza. On se medijima uz smešak predstavio kao "Entoni".

Međutim, nakon što je njegova fotografija osvanula na društvenim mrežama, mnogi su shvatili da je reč o desničaru i nacionalisti koji je donedavno bio strah i trepet u Donjecku.

Mnogi kažu da je upravo Lentino pojavljivanje na demonstracijama dokaz da Rusi imaju svoju bitnu ulogu u protestima u Francuskoj. Spekuliše se i to da bi on mogao u redove "žutih prsluka" infiltrirati svoje borce iz Donjecka koji su izrazito antievropski nastrojeni.

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.