MEKEJN NIKAKO NIJE VOLEO TRAMPA! Oglasio se predsednik SAD, ima samo jednu poruku povodom smrti senatora!
Foto: Youtube printscreen

nisu bili u dobrim odnosima

MEKEJN NIKAKO NIJE VOLEO TRAMPA! Oglasio se predsednik SAD, ima samo jednu poruku povodom smrti senatora!

Tramp je, međutim, na Tviteru uputio najdublje saučešće i poštovanje Mekejnovoj porodici

Objavljeno:

Američki republikanski senator Džon Mekejn, koji je nakon ratnog zarobljeništva u Vijetnamu osvario 35-godišnju političku karijeru u Vašingtonu, preminuo je u 81. godini nakon što se godinu dana borio sa rakom mozga.

AP ocenjuje da je Mekejn do samog kraja predstavljao neustrašivi i otvoreni glas u vezi sa političkim pitanjima, kao i da je bio nepopustljiv u odbrani demokratskih vrednosti i nepokolebljiv u kritikama na račun predsednika SAD Donalda Trampa.

Tramp je, međutim, na Tviteru uputio najdublje saučešće i poštovanje Mekejnovoj porodici.

Mekejn je šest puta izabran za predstavnika Arizone u američkom Senatu, a dva puta se neuspešno kandidovao na izborima za predsednika SAD.

Barak Obama, koji je kao demokratski kandidat porazio Mekejna 2008, izjavio je da su njih dvojica delili osećaj vernosti američkim idealima. Džordž Buš Mlađi, koji je pobedio Mekejna u trci za republikansku predsedničku nominaciju 2000. godine, nazvao je bivšeg političkog rivala "čovekom dubokih ubeđenja i patriotom najvišeg reda".

AP navodi da se očekuje da će Mekejn tokom naredne nedelje biti sahranjen na groblju američke Ratne mornarice u Anapolisu u Merilendu, a sahrani bi trebalo da prisustvuje i Buš Mlađi.

Bonus video:

Ovo su NAJTUŽNIJA DECA U SRBIJI, sve što im je ostalo na CELOM SVETU je KOZICA koja ih hrani mlekom

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.