DRAGI TURISTI, SKAČITE S BALKONA! Nakon smrti mladih Britanaca, u Barseloni osvanuli plakati koji TERAJU NA SAMOUBISTVO! (FOTO)
Foto: Pixabay

užas

DRAGI TURISTI, SKAČITE S BALKONA! Nakon smrti mladih Britanaca, u Barseloni osvanuli plakati koji TERAJU NA SAMOUBISTVO! (FOTO)

Osim plakata, pojavili su se i grafiti sličnog sadržaja uz koje stoji i @Balconingisfun

Objavljeno:

Samo par nedelja nakon što je troje turista poginulo jer su pali s balkona, u Barseloni su osvanuli uvredljivi plakati na kojima se turisti ohrabruju da se penju po balkonima, odnosno praktikuju tzv. 'balconing'.

Na plakatima piše: 'Dragi turisti, jeste li znali da 'balconing' sprečava gentrifikaciju (zamenu zgrada u poslovne i turističke svrhe), popravlja susedima kvalitetu života i smanjuje rizik od srčanih bolesti? Osim toga, vrlo je zabavno!'

Osim plakata, pojavili su se i grafiti sličnog sadržaja uz koje stoji i @Balconingisfun.

Ova bolesna šala proširila se i društvenim mrežama, ali stranica koja je prva počela širiti preporuku o skakanju s balkona ubrzo je ugašena.

foto: Printscreen/Twitter

Plakati i natpisi delo su aktivističkih grupa koje se protive razvoju turizma te kažu kako masovni turizam i velik broj gostiju smanjuju kvalitetu života lokalnog stanovništva, uništavaju grad a konačno ne donose toliku zaradu.

Inače, Barselona je jedna od najpopularnijih evropskih turističkih destinacija i bori se s posledicama masovnog turizma baš kao i Venecija i Dubrovnik.

Podsećamo, Tomas Čenon (18), Tom Hju (20) i Natali Kormak (19) poginuli su pre nekoliko nedelja kada su pali s balkona svojih apartmana na španjolskom ostrvu Majorka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.